Nyomozás indult a kidőlt focikapu miatt meghalt zalaegerszegi kisfiú ügyében

kapu2_fill_400x300Halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújával indult nyomozás Zalaegerszegen, miután szombat este meghalt egy fiú, akire rádőlt egy futballkapu – tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A baleset szombaton késő este történt a zalaegerszegi Alsóerdőn, egy sportpályán.

A 10 éves zalaegerszegi fiú szüleivel és nagybátyjával focizott a pályán, amikor a fémből készült futballkapu eddig még tisztázatlan körülmények között eldőlt és a fiúra esett. A gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentők nem tudták megmenteni az életét.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A ZAOL.hu információi szerint a gyermek a szüleivel kereste fel a sportpályát, ahol ismeretlen okból elborult a nehéz – s mint kiderült, nem kellően stabil – szerkezet és fején találta el a 10 éves fiút, aki a sérüléseibe a mentősök erőfeszítése ellenére nem sokkal később belehalt. A hírt megerősítette Nothoff Ingrid a megyei rendőr-főkapitányság sajtófőnöke és közölte: bővebb tájékoztatást hétfőn adnak ki az ügyben. Vasárnap helyszínen járva semmi nem emlékeztetett a tragédiára. A pályáról hiányzott már mindkét focikapu…

Évek óta használták azokat a focikapukat, amelyek közül az egyik szombaton este kioltotta a tízéves kisfiú életét.

Ezt Wohner Csaba, az alsóerdei szabadidős és ifjúsági központot kezelő intézmény (Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja és Könyvtára) igazgatója mondta el érdeklődésünkre. Az inkriminált szerkezetek vasból készültek, méretük inkább a kézilabdánál használatoshoz közelített. Mérkőzés közben hosszú fémkampókkal rögzítették a talajhoz, majd ezt követően lefektetve tárolták a pályán.

-Nem zártuk el, mert sokan jártak ki oda sportolni és a focihoz szükség volt a kapura, kérték, hogy használhassák. Lehetett hordozni, két felnőtt képes volt mozgatni, bárhol felállíthatták, attól függően, hogy mekkora pályán játszottak – magyarázta. – Pénteken délelőtt kint voltak a nyári napközis tábor gyerekei, és miután elmentek, a szokásos módon a focikapukat lefektetve hagyták ott. Azt nem tudom, hogy ezt követően, illetve szombaton kik használhatták, kik állították fel, és miért nem volt megfelelően rögzítve – tette hozzá.

– Négy évig gond nélkül vette igénybe mindenki a pályát, természetesen a saját felelősségére. Íratlan szabály volt, hogyan kell felállítani és rögzíteni a kapukat, nem tudom, hogy most ki hibázott – mondta.

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.