Óbuda: 48 jó tanuló, jó sportoló

Gyurta Daniel_Gergely_Toth TamasKihirdették a Jó tanuló, jó sportoló ösztöndíjpályázat nyerteseit, kik közül 27-en nyertek ösztöndíjat és 21 fő elismerő oklevelet vehetett át. Az ünnepélyes díjátadón három kiváló magyar sportoló is részt vett.

Az ünnepélyes díjátadón dr. Csepeli Zsuzsanna az Óbudai Sport Kft. igazgatója köszöntötte Kelemen Viktória alpolgármestert, Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszót, testvérét, Gyurta Gergelyt, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar úszót, Tóth Tamás Paralimpiai ezüstérmes úszót, illetve az összes díjazott fiatalt, felkészítő tanáraikat, edzőiket és nem utolsó sorban szüleiket.

Gyurta Dániel a sport és a tanulás jelentőségével kapcsolatban a saját tapasztalatait osztotta meg. A jelenlévők megtudhatták, hogy az olimpiai sportolónak is akadtak nehézségei a két terület összeegyeztetésével, de végül be kellett látnia, hogy a kettő nem kioltja, hanem erősíti egymást. Dani a Veres Péter Gimnázium tanulója volt, ahol a tanárok is segítették őt. ” Vegyétek mindkettőt komolyan!- üzenete a fiataloknak. Hozzátette, a legkeményebb edzések alatt kifejezetten jót tett, hogy a mentális terhelés is nagy volt, így az agyam mindkét oldalát tudtam használni, ami hozzásegített a sikereimhez.”

“A szüleim figyelmeztettek, hogy a sportpályafutás egyszer véget ér és utána ugyanazt az életet kell élnem, mint mindenki másnak.”- ezt már Gyurta Gergely mondta a díjazottakhoz szólva. Ebben segítette és segíti őt a tanulás.

Tóth Tamás magántanulóként végezte a gimnáziumot, de tanárai nagyon sokat segítettek a felkészüléseknél. A paraúszó az olvasás fontosságát hangsúlyozta, hiszen elmondta korábban ő is azt hitte, hogy csak Ady Endre és a Story újság létezik, de ma már rendszeresen olvasó embernek tartja magát. Szerinte az olvasás bővíti igazán a tudást. Az edzője szavait idézte, amikor üzent a fiataloknak:  “a tehetségtelen embernél egy rosszabb van, az elvesztegetett tehetség. Azt kívánom, ezt soha ne tapasztaljátok meg!”

Obuda.hu

Obuda

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.