Olasz Anna a férfiakat is legyőzte az úszó maratonon

úszás_Olasz Anna, szegedi TVOlasz Anna nyerte a Lengyelországban rendezett Gdynia Úszó Maratont úgy, hogy még a férfimezőny legjobbját is megelőzte a 20.5 kilométeres versenyen.

Remek Eb-főpróbát tartott Lengyelországban Olasz Anna: a LEN Európa-kupa viadal tavalyi összetett győztese megnyerte a Gdynia Úszó Maratont a Balti-tenger 21 fokos vizében.

Edzője, Gellért Gábor beszámolója szerint a 20.5 kilométeres távon – amely voltaképpen a hatalmas tengeröböl átúszását jelentette – az utolsó 6 kilométer különösen nehéznek bizonyult, hiszen 60-80 centis hullámok között kellett haladnia a mezőnynek.

Olasz Annát azonban ez sem zavarta, és több mint 7 perces előnnyel ért célba a második Christine Jennings előtt (az amerikai úszó tavaly 6. lett a barcelonai vb 25 kilométeres távján), míg harmadikként a német Ines Hahn ért a célba. Érdekesség, hogy Anna 3:45 percet vert a férfiverseny győztesére, a lengyel Krzysztof Pielowskira!

A magyar versenyzőnek ez volt az utolsó megmérettetése a berlini Európa-bajnokság előtt, ahol a tervek szerint mindhárom egyéni számban rajthoz áll, azaz 5, 10 és 25 kilométeren is összeméri erejét a kontinens legjobbjaival.

(MUSZ, fotó: Szeged TV)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.