Olasz Anna maratoni Eb-re készül

Nyíltvízi úszás LengyelországbanA Haász SZUE úszója, Olasz Anna a nyílt vízi Európa-bajnokságra készül, ahol négy nap alatt összesen negyven kilométert teljesít.

Élete leghosszabb versenyére egy olyan 20,5 kilométeres lengyel viadallal melegített be, amelyet nagy meglepetésre még a férfi mezőnyt is megelőzve nyert meg.

– Ilyen tényleg ritkán fordul elő, de ezt a mezőnynek is köszönhetem, hiszen a nők és a férfiak igen sokáig együtt tudtak maradni, a végét pedig jobban bírtuk a hölgyekkel. Ez az eredmény is mutatja, hogy nagyon jól sikerült az olaszországi edzőtábor. Még sosem tréningeztem a hegyekben, furcsa volt az egész, de leginkább az, amikor itthon lassúnak éreztem magam a vízben, aztán ránéztem a stopperre, és remek volt az időm – árulta el Olasz Anna, aki szerint a felkészülés közben még jól is jött az a pár nap pihenő – még ha nem is volt kellemes –, amelyre a magyar úszás napján elkapott vírus kényszerítette.

Azóta nem is tartott szünetet, mindennap készül az év fő eseményére, a berlini Európa-bajnokságra, ahol végül úgy döntött: életében először elvállalja a 25 kilométeres számot, de 10 és 5 kilométeren is indul. Ez 4 nap alatt 40 kilométer versenyt jelent…

– Ilyen sokat ilyen rövid idő alatt még sosem vállaltam, de nem tennék így, ha ilyen terhelés mellett nem hinnék az éremszerzésben. Ez a verseny félúton van két világbajnokság között, természetesen már most is a jövő évi vb lebeg a szemem előtt, de egyrészt jobb is a formám, mint amit idén nyárra kitűztem magam elé, másrészt pedig egy edzésnél jóval több a kontinensviadal. Komolyan veszem, ráadásul egy kis előnyöm is lesz, hiszen a berlini pálya hasonlít a Maty-érre, ahol a nyílt vízi edzést szoktam végezni – nyilatkozta Anna, majd elmondta, hogy a kemény olaszországi edzőtábor és a nehéz lengyel verseny után azt hitte, nagyon fáradt lesz, de igen gyorsan regenerálódott, ami szintén jó jel az Eb előtt.

Délmagyar.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.