Olimpiai bajnokok is indulnak a Budapest Maratonon

Gergely_Istvan_Veres ViktorTöbb mint 70 országból közel háromezer futó érkezik majd a szombati, 29. SPAR Budapest Maratonra, mely idén is a Városligetből indul.

A szervező Budapest Sportiroda (BSI) hétfői tájékoztatása szerint a 11.00 órai rajtot Tarlós István főpolgármester lövi majd el, s a szokásoknak megfelelően ezúttal is több hazai híresség részt vesz az eseményen. Az olimpiai bajnok indulók között lesz Kovács István, Szilágyi Áron, Benedek Tibor, Gergely István (a képen), Szabó Gabriella és Dombi Rudolf is.

A tavalyi évben rekordot jelentő, több mint húszezer indulója volt az eseménynek, s idén is hatalmas tömeg várható a rendezvényen, amelyet a vasárnapi önkormányzati választások miatt rendeznek szombaton.

A klasszikus 42,195 kilométeres távot egyéniben és váltóban is lehet teljesíteni, de 30 kilométeres Coca-Cola Testébresztő futáson, a 7 kilométeres Minimaratonon, vagy a 2,7 kilométeres Maratonkán is lehet indulni. Ez utóbbi távon gyalogolást is rendeznek, s a szokásoknak megfelelően ezúttal is lesz családi futás (700 méter).

BudapestMaraton2014_maraton_HU_spar

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.