Öngólt lőtt a szakmai igazgató!

Tajti JozsefHa egy magyar futballista növendék bekerül a La Masiára, a Barcelona legendás akadémiájára, az nagyobb szó, mint ha az ember gyerekét felvennék a Harvardra  – írja Ch. Gáll András a Magyar Nemzet Online hasábjain. 

Joggal dagadhat hát a keblünk a tizenhatodik életévét néhány hét múlva betöltő Tajti Mátyás sikerétől, hiszen a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia büszkeségének már aláírt szerződése van a Barcához, amint a Digi Sport tévécsatornán az édesapja, ifjabb Tajti József (a képen) által adott interjúból is megtudhattuk.

A beszélgetésből az is kiderül, hogy Matyiból stabil kezdőjátékos lehet bármely nagy nyugat-európai liga csapatában. Persze egy tizenöt éves gyerekről ilyesmit kijelenteni teljes bizonyossággal rejt magában némi kockázatot, de tudjuk be az optimizmust a jogos atyai elfogultságnak.

Azt már nehezebben értjük, hogy Tajtiék miért ódzkodtak annyira a Real Madridtól – amely pedig szakmai és szervezeti  együttműködésben van a Puskás Akadémiával –, holott tudni kell: a királyiak valdebebasi nevelőműhelye semmiben sem marad el a La Masiától, sőt! Vélhetően a katalánok hatékony marketingje is közrejátszik abban, hogy világszerte evidenciaként kezelik a La Masia felsőbbrendűségét a madridi akadémiával szemben.

Van azonban itt még egy apróság: a tévéinterjúban Tajti papa azt fejtegeti, abban az életkorban, amelyikbe fiacskája lépett, idehaza már nincs lehetőség a fejlődésre, egyszerűen muszáj külföldre szerződni. Idézzük: „Tizenhat-tizennyolc éves korig tudjuk tartani a szintet, de már ekkor is előfordulhatnak képzésbeli különbségek. (Értsd: hiányosságok – a szerk.) Ugyanakkor ebben a fejlődés szempontjából rendkívül fontos korszakban, amikor a játékosok bekerülhetnének a magyar, profinak nevezett közegbe, a képzési rendszerünk már nem felel meg a tőlünk nyugatra lévő bajnokságok kívánalmainak.”

Csak nagyon halkan érdeklődünk: hogy is hívják a Puskás Akadémia szakmai igazgatóját, aki a „képzési rendszerünk alkalmatlanságára” hivatkozva vitte ki fiát Barcelonába?

Segítünk: ifjabb Tajti Józsefnek.

(Forrás: MNO.hu)

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.