Orbán Viktor megnyitotta a Loki-stadiont

Nagyerdei Stadion2A magyar szellem, a magyar tervezők, a magyar mérnökök, a magyar vállalatok és munkások ilyen alkotásokkal teszik ismét naggyá Magyarországot – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a debreceni Nagyerdei Stadion csütörtök esti avatásán.
A kormányfő rövid köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a stadion régi görög mértékegység volt, amivel távolságot mértek. “Ma ismét közelebb kerültünk egy stadionnal a világ élvonalához” – tette hozzá hatalmas ovációt kiváltva.

Orbán Viktor szerint a sport képes megváltoztatni az embereket, és segít, hogy “erőssé, becsületessé neveljük gyermekeinket”. A kormányfő zúgó taps mellett adta át a Nagyerdei Stadiont a debrecenieknek.

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere köszönetet mondott a tervezőknek és a kivitelezőknek, s reményét fejezte ki, hogy igazi oroszlánbarlang lesz a DVSC nagyerdei otthona. A polgármester emlékeztetett rá, hogy a város és Szima Gábor klubtulajdonos 1999-ben vette át a Lokit, s felidézte akkor mondott szavait, miszerint ezt a lépést csak az igazolhatja, ha a csapat BL-csoportmeccset játszhat majd a Nagyerdőben a Barcelonával. Ez ma már csak szerencse és sorsolás kérdése – mondta Kósa Lajos, hozzátéve, hogy 1999 óta a DVSC hatszor nyert bajnokságot, ötször kupát és ötször Szuperkupát. A Loki ezzel az elmúlt tíz év legeredményesebb csapata – jelezte nagy tapssal kísérve Kósa Lajos.

Háromnegyed 8-kor még akadtak ugyan üres helyek a nézőtéren, s közben szemerkélni kezdett az eső is. Ám ez nem számított, a fedett arénában várakozó közönség egyre hangosabban zsongott. Közben folyt a visszaszámlálás – vakító fénnyel! – a két óriási kijelzőn. Ezeken az is lepergett filmszerűen, ahogy a stadion épült. Mondhatni: 15 hónap 3 percben. S ekkor hirtelen megállt az idő 1.30-nál. Bosák Nándor római katolikus, Bölcskei Gusztáv református és Kocsis Fülöp görögkatolikus püspök kivonult a pálya közepére megáldani és felszentelni a stadiont. Legyen a debrecenieké ez az új építmény, Isten áldásával – hangzott el ezekben a felemelő és különleges pillanatokban.

Fotó: Botár Gergely

Fotó: Botár Gergely

A kultúrprogramot sportesemények követték, ahogy az elvárható egy stadionban. Némi tereprendezés után a DVSC piros és fehér csapata küzdött meg egymással. Dombi Tibor, a Bombázó most sem hagyta kétségek között a közönséget: kiharcolt és be is rúgott egy tizenegyest. S ahogy a korábbi eseményeket – az avatást, a köszöntőket, a koncerteket – a barátságos és szórakoztató mérkőzést is kiválóan lehetett figyelni a kijelzőn. Bármi is történt a pályán, csapat csak egy volt itt: csak a Loki!

Mi másra vonultak volna be, mint a Csillagok Háborújának dallamaira a magyar futball állócsillagai a következő percekben. Hatalmas nevek: az 50-es mezt viselő Kondás Elemér ugyanúgy pályára lépett, mint Sallai Sándor, Paróczai Sándor, Pintér Attila és Mészöly Géza is – s még megannyi őrületes nagy játékos. Az előző meccshez hasonlóan a Loki All-Star és a magyar válogatott All-Star gálamérkőzése is elbűvölte a közönséget. Természetesen most is a Loki játszotta a főszerepet – nem hiába jött ki sok ezer piros-fehér szívű drukker! Sándor Tobe olyan gólt lőtt be, hogy öröm volt látni, de Habi is megérdemelte a tapsot.

Megállt az idő a Nagyerdei Stadionban

  • Megkezdődött a jegyárusítás a magyar labdarúgó válogatott következő mérkőzésére, a dánok elleni barátságos találkozóra, amelyre május 22-én a debreceni Nagyerdei Stadionban kerül sor.
  • A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a belépőkhöz 1000 és 5000 forint közötti áron lehet hozzájutni.
  • A jegyeket egyelőre biztosan az interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet megvenni, de lesznek jegyek a Ticket Express irodáiban is.
  • A mérkőzésre, a “Gyermekszektor” program keretében ismét lehetőség nyílik ingyenes belépőket igényelni intézményeknek, egyesületeknek. A jegyek ingyenesek a gyerekek és kísérőik számára egyaránt. A feltételekről itt tájékozódhat.

Forrás: Dehír

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.