Óriási birkózó seregszemle a Kertvárosi SE-ben!

Kertvárosi SE_bírókAmikor a felnőtt válogatott birkózókról szó esik, sok év óta mást sem lehet hallani, mint azt, hogy nagyon kevesen vannak. Nincsenek megfelelő edzőpartnerek, ezért a mindenkori legjobbaknak rengeteget kell utazniuk azért, hogy megfelelő tudásszintű ellenfelekkel gyakorolhassanak. Sok ezer kilométert kell megtenniük, elsősorban a volt szovjet utódállamok irányában, ahol se szeri, se száma a jól felkészült ellenfeleknek.

Mikor lesz ennek vége? Mikor lesz annyi minőségi birkózó hazánkban is, hogy a legjobbaknak ne kelljen vándorbotot fogniuk, ha jó edzőmeccseken akarnak szőnyegre lépni?

Nos, a felsőbb korosztályok viszonyait (még) nem ismerem eléggé, de amit szombaton, a XVI. kerületi Szerb Antal Gimnázium tornatermében láthattam-megtapasztalhattam, az több mint bíztató volt. Ott rendezték meg ugyanis a 2002-ben és 2003-ban született fiúk birkózó országos bajnokságát. Negyvenhat egyesület nem kevesebb, mint 217 ígéretes palántája lépett a három szőnyeg egyikére, hogy az edzőkből, szülőkből és barátokból összegyűlt, több száz fős szurkolósereget elkápráztassák.

Kertvárosi_ebből bizony tus lesz

Már maga a rendező, a Kertvárosi SE puszta léte is több mint figyelemre méltó. A 2012. őszén Bacsa Péter személyében új elnököt választott egyesület vett egy mély levegőt és a kerületi Önkormányzat, továbbá több, komoly szponzor jóvoltából mára már 200 igazolt sportolót foglalkoztató hét szakosztályt tud működtetni. Elsődleges céljuk az eredményes utánpótlás nevelés, de személyes jó példára is szükség van, akit a fiatalok elé lehet példaképként állítani.

Kertvárosi_HóborB_MódosP_BorovitzT_Kruj Iván

– Mi a londoni olimpia bronzérmes kötöttfogású versenyzőjében, Módos Péter személyében találtuk meg azt az arcot, aki itt él a kerületben, és ez év elejétől a Kertvárosi SE színeiben versenyez. Mellette húzó embereink a Szabó-fivérek, Noé és Dávid, akik már a junior válogatott kerettagságig is eljutottak. Húguk, Eliana pedig 2011-ben, a kadet Eb-n bronzérmet szerzett.

Kertvárosi_mint a nagyok

Az olimpiai tizedik, Eb-bronzérmes exbirkózó, a két olimpián versenybíróként közreműködött Bacsa Péter joggal elégedett. Segítői között ott van Ancsin László, az országos birkózó szövetség elnökségi tagja és Hóbor Béla is, aki négy olimpián bíráskodott a röplabdázók meccsein és három döntőn is dirigálhatott.

Kertvárosi_izgalmas helyzet

Ami pedig a délelőtt tíztől este fél hétig tartott országos bajnokságot illeti, arról a megjelent szakemberek is elismeréssel szóltak. A 80 éves, korábban súlyos betegségen átesett, Kruj Ivánnak olyannyira tetszett a program, hogy az első pártól az utolsóig valamennyiük összecsapásait végigszurkolta. Az egykori nemzetközi versenybíró, ferencvárosi sportvezető örömmel újságolta, hogy a főváros XX. kerületében egy minden igényt kielégítő birkózó csarnokot építettek. Talán nem véletlen, hogy a győztesek közé két, pesterzsébeti legényke is beverekedte magát.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Comments are closed.