Orvosi összefogás a veszprémi játékosokért

FÈrfi kÈzilabda NB I - MKB VeszprÈm-Pick SzegedMagyar és horvát orvosok „csapata” gyógyítja a veszprémi kézilabdázókat – A visszatérés várható sorrendje: 1. Lékai, 2. Nagy, 3. Dzsamali

Dr. Mahunka Zsolt és Dr. Sydó Tibor, az MKB-MVM Veszprém orvosai mellett Dr. Hangody László professzor, valamint Dr. Erdélyi Gábor, és velük együtt még horvát specialisták is tagjai annak az „egészségügyi csapatnak”, amely a BL és SEHA Liga szereplő magyar bajnokcsapat sérült játékosainak a gyógyulását igyekszik a maga eszközeivel elősegíteni – értesült a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársa. Lékai Máté, Nagy László és Iman Dzsamali állapotáról ezúttal Mahunka doktor adott tájékoztatást.

„Klubunk vezetői, a játékosok, és velük együtt a szurkolótáborunk számára is az a jó hír, hogy a negyedik térdműtétén is átesett Lékai Máté hiperbár oxigénterápiai és fizioterápiai kezelése hamarosan befejeződik, így már edzésbe állhatott, és valószínűleg még ebben a hónapban sor kerülhet a június óta várt első szereplésére a Veszprém Arénában – ezzel kezdte az MKB MVM Veszprém orvosa. – Máté balszerencséje, hogy két tipikus sportsérülés, a keresztszalag-, illetve a porcgyűrű szakadás miatt már nagyon sokat kellett kihagynia, így ezek után csak azt kívánhatjuk a 26 éves kézilabdázónak, hogy a következő szezonjai sérülésmentesek legyenek!”

Nagy László csapatkapitány a Montpellier elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen vált harcképtelenné, kellemetlen lovaglóizom szakadása után Mahunka és Sydó doktor mellett Dr. Erdélyi Gábor, a válogatott orvosa is a segítségére sietett.

„A bevérzést okozó sérülést többféle módon igyekszünk orvosolni, többek között az említett oxigénterápiával és fizioterápiával, emellett lézeres és mágneses ultrahangos kezeléssel. Úgy látjuk, hogy a sérüléstől számított hatodik héten már komolyabb terhelésű edzésmunkát végezhet. A teljes gyógyuláshoz persze nagy türelemre is szükség van, ezért a csapatkapitányunk jelenleg csak „kóstolgathatja” a kézilabdázást, egyelőre álló helyzetből célozhatja a kaput.”

A rossz, de nem váratlan hír az, hogy az iráni Imán Dzsamali a júniusban elszenvedett keresztszalag sérülése után teljes értékű munkára már csak decemberben vállalkozhat.

„Első, még Iránban elvégzett térdműtétjénél a sérült rész pótlására szalagbeültetést végeztek el, ami mostanra tönkrement, így ezt a műveletet, pontosabban a korábbinál lényegesen komplikáltabbat Hangody professzor úrnak meg kellett ismételnie. Imán példásan együttműködő, a maga részéről is mindent elkövet a mielőbbi visszatéréséért. Nemrégiben Horvátországban járt, ahol a sportsérülések gyógyításában nagy tapasztalattal rendelkező rehabilitációs központban horvát szakemberek is foglalkoztak vele. Ugyanott, ahol korábban Renato Sulicnak is segítséget nyújtottak. Mindent összevetve, sérült játékosaink közül elsőként Lékai, aztán Nagy, végül pedig Dzsamali jelentkezhet játékra” – hangsúlyozta Dr. Mahunka Zsolt.

Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.