OSC-Újbuda-A-Híd póló: akár bajnokok is lehetnek

póló_OSC_440_csapat, vezetők

Hivatalosan is bejelentették, hogy az OSC férfi vízilabdacsapata a következő idénytől OSC-Újbuda-A-Híd néven szerepel, a szponzori megállapodás 1+1 évre szól. Az egyetemi egyesület játékosállománya szinte teljesen átalakul, a megerősödő OSC-vel újra bajnokesélyesként kell számolni.

A csapatot Vincze Balázs irányítja, Becsey Péter, az eddigi vezetőedző sportigazgató lesz. Jelentősen megerősödik a nagy múltú klub játékoskerete. Vinczét követi Szegedről Decker Ádám (ő lesz a csapatkapitány), Hegedüs Gábor, Juhász Zsolt és Vincze Márk, a bajnok Egerből pedig félcsapatnyi pólós érkezik Bátori Bence, Bundschuh Erik, Gór-Nagy Miklós, Kevin Graham, Kovács Gábor és Salamon Ferenc személyében.póló_OSC_440_Decker Attila csk

Szintén az OSC-ben folytatja a Vasast elhagyó montenegrói klasszis, Drasko Brguljan, valamint a Szeged korábbi új-zélandi centere, Joseph Kayes, aki az ausztrál Fremantle Marinersből tér vissza Magyarországra.

Továbbra is az OSC-ben vízilabdázik Jávor Dániel, Szentesi Ádám és Szentesi Máté is.

Az OSC hétszer nyerte meg az élvonalbeli magyar bajnokságot, valamennyi aranyérmét az 1969 és 1978 közötti időszakban ünnepelhette. A kétszeres BEK-győztes (1972–73, 1978–79) csapat a 800 néző befogadására alkalmas, Kondorosi úti Nyéki Imre Uszodában játssza a hazai mérkőzéseit.

póló_OSC_440_Hoffmann, Simicskó, Sal LászlóAz eseményen  megjelent és felszólalt dr. Simicskó István (a képen dr. Hoffmann Tamás és Sal László társaságában) államtitkár is, aki a főváros sportéletének üde színfoltjaként, igen jelentős, pozitív változásnak minősítette az Ujbudán megerősödött OSC-t, amelyhez kellett a polgármester, dr. Hoffmann Tamás elkötelezettsége és a jelentős támogatóknak a csapat mellé állása is. Azt is kiemelte, hogy a TAO-támogatások révén épülhet egy új, 33,3 méteres uszoda a Kondorosi úton – ehhez az állam 120 millió forintos támogatást biztosít. Kifejezte azt a reményét is, hogy a 16, kiemelt sportágban még sok, hasonló bázis jön majd létre, jelentős részben a TAO-ban rejlő újabb lehetőségek kihasználásával.

póló_OSC 440_Simicskó, KeményAz államtitkár azt is hangsúlyozta: dr. Kemény Dénes vezetésével a hazai vízilabda szövetség jó irányban halad. Annak is örül, hogy a tehetős vállalkozók is sokat vállalnak a célok megvalósításáért.

Sal László, az A-Híd Zrt. vezérigazgatója elmondta, Szegeden 12 évig támogatták a vízilabdát, most az OSC-nél látták biztosítottnak az érdemi folytatást. Kiemelte, hogy a sport fontos, hasznosítható tapasztalatokat hoz a cégvezetés számára, amelyeket természetesen fel is használnak.

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.