Otigba gyulai gyerekekkel edzett

OtigbaHazatért Gyulára és 7-11 éves focistákkal edzett pénteken a holland első osztályú Heerenveen játékosa, Otigba Kenneth.

Nem mindennapi edzésen vehettek részt pénteken délelőtt a Gyula Termál FC U7-U11 korosztályú csapatainak ifjú labdarúgói. A mintegy hetven perces tréningre ugyanis a gyerekekkel tartott Otigba Kenneth is, aki alig néhány éve, kisgyermekként még maga is a gyulai pályákon rúgta a bőrt.

A gyulai származású, nigériai-magyar gyökerekkel bíró, magyar utánpótlás-válogatott labdarúgó jó ideje elhagyta a fürdővárost, hiszen profi szerződése Hollandiába köti.

Megtudtuk, az edzés előtt a fiatalok – akik eleinte megilletődve vették körbe a Hollandiában is egyre népszerűbb focistát – a focival kapcsolatos témákról faggathatták Otigbát. „Ki nyeri a VB-t? Ki a kedvenc játékosa? Kinek szurkol a világbajnokságon? Hogy került Hollandiába?” – kapta a kérdéseket a gyerekektől a labdarúgó.

Az edzésen aztán a mintegy negyven ifjú focista és nagy elődjük főként koordinációs gyakorlatokat végeztek, majd korcsoportonként szabad játék következett. A játék során Otigba minden korosztályhoz beszállt, igaz, nem egy-egy csapatot erősített, hanem mindig azokkal játszott, akinél éppen a labda volt.

A résztvevő gyerekek és edzőik elmondása szerint hatalmas élményt jelentett számukra, hogy a labdarúgó ellátogatott hozzájuk, és személyében egy rendkívül szimpatikus sportembert ismertek meg, aki nem felejtette el, hogy honnan indult egykor.

Forrás: BEOL.hu, fotó: Bencsik Ádám

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.