OTP Bank – Magyar Olimpiai Bizottság: gyémánt fokozat!

 OTP5_kézfogásAz élénk érdeklődés övezte hétfői sajtótájékoztatón hamar kiderült a lényeg: az OTP Bank 2016. végéig 130 millió forinttal támogatja a magyar olimpiai mozgalmat.

OTP2_Borkai ZsoltA megállapodásról szólva Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke többek között ezeket mondta:

“Úgy döntöttünk, hogy más alapokra helyezzük a MOB jövőjét, hiszen a jelentős állami támogatások mellett szükség van olyan támogatókra is, amelyek által versenyzőink még eredményesebbek lehetnek a világversenyeken és az olimpiákon.”

 

“Lényegesnek tartom megjegyezni, hogy a kapcsolat túlmutat az üzleti kereteken” – folytatta a MOB elnöke. “Az OTP mostantól olyan, MOB szimbólumokat is használhat, amelyek egyébként védettek. A nemzetközi küzdőtereken sikeres élversenyzőink pedig ott lesznek a bank rendezvényein, miként például ma is megjelent a hazai rendezésű világbajnokságon aranyérmes párbajtőr együttes.”

OTP1_párbajtőrözők

 

A 130 millió rendeltetése kettős: a MOB célkitűzéseinek elérését, valamint a magyar csapat minőségi felkészülését egyaránt segíteni fogja. Így a téli- és nyári, felnőtt, illetve ifjúsági olimpiai  játékok, valamint ifjúsági olimpiai fesztiválok (EYOF) sikeres előkészületeit egyaránt szolgálja majd.

A szerződés aláírásával az OTP lett a MOB hivatalos, egyben kizárólagos bankja. Csányi OTP3_Csányi SándorSándor a régi kapcsolat megújításának tényén túl azt is hangsúlyozta: szeretnék a későbbiek során tovább emelni a sport, valamint a kultúra támogatására szánt összegeket.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a labdarúgás mellett kiemelten támogatja a Pick-Szeged férfi kézilabda csapatát is, de igazság szerint minden egyéni sportágban készülő kiválóság előtt meghajtja az elismerés kalapját, hiszen ez a fajta készülés bizonyos szempontból talán még nehezebb, mint a csapatsportágakban eljutni a csúcsokra.

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.