Öttusa Eb: remekeltek a mieink a férfi selejtezőben!

Kasza 6Mind a négy magyar induló, Kasza Róbert, Tibolya Péter, Demeter Bence és Demeter Gergely is bejutott a fináléba a Székesfehérváron zajló Bericap öttusa Európa-bajnokságon.

A kontinensviadal második napján a férfiak selejtezőjét rendezték, és bár a szövetségi kapitány már az Eb előtt is jelezte, hogy sokat vár a mieinktől, arra talán senki sem számított, hogy milyen magabiztosan jutnak majd a fináléba a magyar öttusázók.

Kasza Róbertnek sikerült a legjobban a selejtező. A vívásban tizenhat győzelmet aratott és tíz vereséget szenvedett, ami a negyedik helyre volt elég, úszásban 2:01,49-es időeredménnyel harmadik lett, a kombinált számban pedig biztonsági teljesítménnyel is 525 pontot gyűjtött (23. hely), így végül nagyon magabiztosan, 1145 ponttal megnyerte az A-csoportot.

„Eddig minden úgy alakul, ahogy elterveztem, elterveztük. Jól sikerült a verseny és bár maradt bennem, azért nagyon komolyan vettem a selejtezőt is. Én ilyen vagyok… Ezt egy külön versenynek tekintem mindig és ennek megfelelően is kezelem. Jól sikerült a vívás és az úszás is, a kombinált számban pedig annyit adtam ki magamból, amennyit kellett. Elégedett vagyok a formámmal és nagyon várom már a vasárnapi döntőt.” – mondta a selejtező után Kasza Róbert.

Kasza Róbert és Martinek János a Magyar Öttusa Szövetség megbízott főtitkára - Fotó: Róth Tamás

Kasza Róbert és Martinek János a Magyar Öttusa Szövetség megbízott főtitkára – Fotó: Róth Tamás

Szintén az A-csoportban versenyzett Demeter Bence is, aki vívásban 16. lett (12/14),az  úszást a nyolcadik helyen zárta(2:03,89), a kombinált számban pedig  hatodik lett, ami összesítésben a csoport 13. helyére volt elég, ami szintén továbbjutást ért.

„Tartottam a vívástól és sajnos nem is ment jól. Az úszás és a kombi rendben volt, de mindenben javulnom kell egy kicsit a döntőig. A közönség már ma is fantasztikus volt és biztos, hogy a döntők alatt is elképesztő hangulatot varázsolnak majd. A selejtezős célt teljesítettük, de messze még a vége.” – nyilatkozta Demeter Bence.

Demeter Bence - Fotó: Róth Tamás

Demeter Bence – Fotó: Róth Tamás

A B-csoportban remekelt Tibolya Péter, aki bebizonyította, hogy kiváló formában van. A vívást 17/9-es mutatóval a harmadik helyen zárta, úszásban 20. lett (2:10,22), a kombinált számban pedig – beosztva erejét – 14. lett, de jól látszott, hogy rengeteget tartalékolt. Teljesítménye a csoport negyedik helyére volt elég, így magabiztosan jutott tovább.

„Nyugodtan mondhatom, hogy eddig rendben van minden. Jól sikerült a selejtező. Nagyon sok munka van abban, hogy itt tartunk és nagyon jó lenne, ha a befektetett munkának a gyümölcse is meglenne. Kiszámoltam, hogy az idei évben már 1650 km-t!!! futottam. Jó lenne, ha ez nem menne kárba és érmet, vagy érmeket érne az Európa-bajnokság végén. Az elején egy kicsit izgultam, de már magabiztos vagyok és bízom a jó folytatásban.” – értékelt Tibolya Péter.

Tibolya Péter - Fotó: Róth Tamás

Tibolya Péter – Fotó: Róth Tamás

Az egyéni indulóként nevezett Demeter Gergely okozta talán a nap legnagyobb meglepetését. A még rendkívül fiatal magyar öttusázó a vívást még túlizgulta (12/14 és 16. hely), de úszásban hatodik lett (2:05,85), a kombinált számban pedig fantasztikus teljesítményt nyújtva 6. lett. Összetettben a 14. helyen végzett és ő is ott lesz a fináléban.

Demeter Gergely - Fotó: Róth Tamás

Demeter Gergely – Fotó: Róth Tamás

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány így értékelte a mieink teljesítményét:

„Tejesítették az elvárást a srácok. Véleményem szerint, olyan teljesítményt nyújtottak, amire lehet építeni a vasárnapi döntő előtt. Úgy láttam, hogy mindenki magabiztos, ami az eredményeinken is meglátszott. Örülök, hogy mind a négyen ott vannak a döntőben és továbbra is bízom abban, hogy érmet, érmeket szereznek.” – mondta Pálvölgyi Miklós.

Forrás: pentathlon.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.