Pars és a vészhelyzetek

parskrisztianPars Krisztián idén 2-0-ra vezet a lengyel Fajdek ellen, és igyekszik még jobban alkalmazkodni a „vészhelyzetekhez”.

Félúton London és Rio de Janeiro között 

A nem mindennapi wroclawi „folyó-átdobó” gálaverseny után a 60. alkalommal megrendezett Janusz Kusocinski emlékversenyen is legyőzte Pars Krisztián a lengyel Pawel Fajdeket, aki tavaly kétszer is megkeserítette a magyar kalapácsvető olimpiai bajnok életét.

„Én a valóban rendhagyó és ötletes wroclawi összecsapásunkat is nagyon komolyan vettem, mert egy jó eredménnyel és a moszkvai világbajnok legyőzésével kimondva kimondatlanul az önbizalmamat igyekeztem növelni – nyilatkozta a London és Rio de Janeiro között félúton járó olimpiai bajnoki címvédő Pars Krisztián a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának. –  Annak ellenére, hogy egy kikötött hajó fedélzetén kialakított dobókörből kellett megcéloznunk a partot, engem is meglepett, hogy 80.49 méteres dobással tudtam győzni, illetve újra megelőzni a nálam hét évvel fiatalabb lengyel vetélytársamat. A mérés a nemzetközi szövetség előírásai szerint zajlott, ennek ellenére az eredmények nem lehettek „jegyzettek”, mert nem pályán versenyeztünk.

Június 7-én Szczecinben viszont már valóban „hivatalos” formában csaphatott össze a 2012. évi olimpiai aranyérmes, illetve a tavaly világbajnokságot nyert lengyel kalapácsvető, és ebből a küzdelemből is a szombathelyi atléta került ki győztesen, ezúttal is tekintélyt parancsoló eredménnyel, 79,35-el. Fajdeknek pedig csak a harmadik hely jutott…

„Messze még az augusztusi zürichi Európa-bajnokság, de addig is minden versenyt egy-egy kihívásnak tekintek, és ennek megfelelően igyekszem motiválni magamat. Most például úgy mehetek neki a jövő heti ostravai GP versenynek, hogy 2-0-ra vezetek Fajdek ellen, akit harmadszor is szeretnék magam mögé utasítani.”

A londoni olimpia hőse arról is beszámolt, hogy a 2014-es szezont kísérleti évadnak tekinti, amelynek elsődleges célja a formaidőzítés optimalizálása, illetve a „nyomás alatti” feszült helyzetek még eredményesebb kezelése.

„Németh Zsolttal, az edzőmmel hosszabb ideje keressük az okát annak, hogy rendre miért néhány nappal a legnagyobb versenyek után „szakad ki” belőlem a legjobb eredményem, és miért nem ott, ahol igazán kellene! Az ok egyértelműen lelki tényezőkre vezethető vissza, és ezért most más feladatok megoldása mellett ennek a helyzetnek a megváltoztatására törekedünk. Jobban kell alkalmazkodnom – ahogy mi mondjuk – a vészhelyzetekhez, mert kiegyensúlyozottan és jobban összpontosítva még sokkal eredményesebb is lehetek.” – ismerte el a hőségre panaszkodó Pars Krisztián.

Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.