Pars Krisztián ezüstérmet szerzett Moszkvában

parskrisztianA kalapácsvető Pars Krisztián ezüstérmet nyert hétfőn a moszkvai szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

Hétfő este rendezték a férfi kalapácsvetés fináléját a moszkvai világbajnokságon. A mezőnyben a londoni olimpiai bajnok Pars Krisztián mellett további három korábbi ötkarikás bajnok is  szerepelt.

Pars az első sorozat hatodik dobójaként túldobta a 80m-es vonakat. Eredménye 80.30m amellyel egyből az élre állt. De nem örülhettünk sokáig, mert a 24 éves lengyel Pawel Fajdek kezéből 81.97m-re repült a kalapács, ami a világ idei legjobb eredményének számított. Ezzel feladta a leckét a társainak, s természetesen a mezőny élére állt.

Pars másodikra nem javított (79.47m). Lengyel riválisa sem tudta túlszárnyalni az első sorozatban elért dobását, de a 80.92m-es eredménye is jobb volt, mint Pars addigi legjobb teljesíítménye.

A harmadik sorozat után Fajdek honfitársa az olimpiai bajnok Szyman Ziolkowski csak a 9. helyen  állt, így ő nem folytathatta tovább a küzdelmet.

Pars viszont tovább próbálkozott, de nem tudta a lengyelt megelőzni.

A befejező sorozatban Pars érvénytelent dobott, így a lengyel Fajdek élete legnagyobb dobásával megszerezte a világbajnoki címet. Pars meg kellett, hogy elégedjen az ezüstéremmel, míg a dobogó harmadik fokára a cseh Lukás Melich állhatott  fel.

Kalapácsvetés

1. Pawel Fajdek (lengyel) 81.97 méter
2. Pars Krisztián 80.30
3. Lukas Melich (cseh) 79.36
4. Orimos Kozmus (szlovén) 79.22
5. Dilshod Nazarov (tadzsik) 78.31
6. Koji Murofushi (japán) 78.03

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.