Pelével együtt is rúgta a labdát Egervári Sándor

Vége a nyári uborkaszezonnak. Előbb klubcsapataink szerepeltek le a nemzetközi kupaporondon, s nem sokat kell várni a magyar labdarúgó válogatott színrelépésre sem. Természetesen Egervári Sándor számára is véget ért a pihenés, ismét a nyilvános szereplések sora vár rá. Egervári Sándor_JP_fejhallgatóval

A Sportklub magazin műsorában, a Dodzsem 52-ben korábbi, világsztárokkal volt élményeiről is beszámolt. A labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya mesélt arról is, milyen volt egy filmben szerepelni Sylvester Stalloneval, a legendás Pelével és Ardiles-szel. Visszaemlékezett az 1986-os, mexikói labdarúgó világbajnokságon a szovjet válogatottól elszenvedett 6-0-ás vereségre is, és természetesen a jelenlegi nemzeti tizenegy világbajnoki selejtezőit illetően szólt a mieink esélyeiről is.

Kevesen tudják, hogy Egervári Sándor a sportkarrier mellett belekóstolt egy film erejéig a mozi világába is. A „Menekülés a győzelembe” című filmben együtt játszott olyan futballistákkal, mint Pelé vagy Ardiles, miként a hollywoodi sztárral, Silvester Stallonéval is voltak közös jeleneteik…

„A filmet az akkori MTK pályán forgatták. A kék-fehérek játékosai közül választották ki a szereplőket, akik kicsit „svábos alkatúak” voltak, mi pedig a német válogatott játékosait alakítottuk. Szenzációs élmény volt Pelével, Bobby Moore-ral, Ardiles-szel együtt tölteni az időt, aki nagyon barátságos, kedves, igazi sportemberek.” – mondta el Egervári.

Nem csak kellemes emlékeket elevenített fel Egervári Sándor. Visszagondolt arra is, hogy a magyar válogatott éremesélyesként érkezett az 1986-os, mexikói világbajnokságra, de a remények hamar szertefoszlottak. A csapat akkori technikai vezetője Világi Péternek arról is szólt, ő hogyan élte meg ezt a valóban nagy bukást. Arra is visszaemlékezett, hogy sokan igazságtalanul bántak a válogatott tagjaival.

„Amikor hazaértünk Ferihegyre, méltatlanul betoloncoltak minket egy ötször ötös kis helyiségbe, és csúnyán lejárattak a tévé nyilvánossága előtt. Nagyon rosszul éreztem magam, mintha mi az országot szándékosan hoztuk volna ilyen helyzetbe” – mondta el a válogatott stábjának egykori tagja.

  Egervári azonban nem a múltban él, és bízik a jelenlegi válogatottban. Ahogy ő fogalmaz: több mint két évtized telt el azóta, hogy utoljára világversenyen szerepeltünk, de az elmúlt néhány esztendőben, lépésről-lépésre közelebb kerülünk az áhított célhoz. A szeptemberi, románok elleni, Bukarestben esedékes összecsapás után már sokkal okosabbak leszünk.

Akiket érdekel mindez élőben, nézzék meg a szerda ete 20 órakor kezdődő programot.

 

 

This entry was posted in Egyéb and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.