Petrányi ötvenedik profi győzelme

Kiütjük az óévet címmel nagysikerű profi ökölvívó gálát rendezett a Profibox Promotion szervezet az Aquincum Hotelben. Az eseményen négy magyar- és egy UBO Európa-bajnoki címmérkőzés szerepelt. Nehézsúlyban a 47 éves Petrányi Zoltán – képünkön fekete nadrágban  –  a harmadik menetben KO-val győzött 20 évvel fiatalabb kihívója, a nyíregyházi Balogh Tibor ellen, így 50. profi győzelmét aratva megvédte magyar- és Európa bajnoki címét. További győztesek: könnyűsúly ifj. Mizsei György, váltósúly Vajda Gyula, nagypehelysúly Kovács Zoltán.

Kiütjük az óévet címmel nagysikerű profi ökölvívó gálát rendezett a Profibox Promotion szervezet az Aquincum Hotelben. Az eseményen négy magyar- és egy UBO Európa-bajnoki címmérkőzés szerepelt. Nehézsúlyban a 47 éves Petrányi Zoltán – képünkön fekete nadrágban – a harmadik menetben KO-val győzött 20 évvel fiatalabb kihívója, a nyíregyházi Balogh Tibor ellen, így 50. profi győzelmét aratva megvédte magyar- és Európa bajnoki címét. További győztesek: könnyűsúly ifj. Mizsei György, váltósúly Vajda Gyula, nagypehelysúly Kovács Zoltán.

Jól sikerült boksz-gálával búcsúztatta az óévet a Petrányi Zoltán vezette Profibox Promotion szervezet. A Hotel Aquincumban megtartott esemény programjában négy magyar- és egy UBO Európa-bajnoki címmérkőzés szerepelt. Jó hangulatban izgalmas, látványos mérkőzéseknek tapsolhattak a nézők.

A rendezvény előtt köszöntötték Szabó Gyulát a korábbi sokszoros bajnok, válogatott ökölvívót, ma is aktív edzőt, aki december 29-én ünnepelte 70. születésnapját. A nyitó mérkőzésen a 47 éves Petrányi a 20 évvel fiatalabb nyíregyházi Balogh Tiborral mérkőzött a magyar- és az Európa-bajnoki címért. Petrányi sokkal aktívabban bokszolt, testre mért ütései rendre megállították Balogh akcióit. A harmadik menetben pedig kétszer is számoltak a kihívóra, aki nem tudta folytatni a küzdelmet, így Petrányi ötvenedik profi győzelmével megvédte magyar- és Európa-bajnoki címét. „Nagyon boldog vagyok, még nem döntöttem, folytatom-e pályafutásomat, de úgy érzem, van még annyi erő bennem, hogy tovább gyarapítsam győzelmeim számát” – mondta Petrányi a mérkőzés után.

Könnyűsúlyban, ifj. Mizsei György Nagy Istvánnal vívott izgalmas csatát, és a pontozók végül ifj. Mizsei – akinek édesapja szintén ökölvívó volt és a barcelonai olimpián bronzérmet nyert – kezét emelték magasba a 10 menetes összecsapás után. Szintén pontozásos győzelmet aratott Vajda Gyula váltósúlyban, akinek ellenfele Vári Gergő a nyolcadik menetben megsérült. A nap legrövidebb összecsapásán nagypehelysúlyban, Kovács Zoltán a második menetben TKO-val győzött az orrcsont- törést szenvedett Máté Ádám ellen.

Eredmények:

Nehézsúly

Petrányi Zoltán vs Balogh Tibor 3. menet KO

könnyűsúly

Ifj. Mizsei György vs Nagy István pgy. 3-0 10 menet

váltósúly

Vajda Gyula vs Vári Gergő pgy. 3-0 (Várit a nyolcadik menetben sérülés miatt leléptették)

Nagypehelysúly

Kovács Zoltán vs Máté Ádám  2. menet TKO

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.