Pick Szeged: Jöhet a Kielce elleni BL-csata

Zubai SzabolcsSzombaton a Tatabánya ellen zárta az idei alapszakaszt a Pick Szeged kézilabda csapata. Skaliczki László együttese győzelemmel zárta a bajnokság első felét és készülhet a rájátszásra, valamint a BL-nyolcaddöntőre. A szegediek a 16 között a Kielcével mérik össze erejüket…

Fennállása 105. Bajnokok Ligája-mérkőzésére készül a Pick Szeged együttese, amely vasárnap 15 órakor a Kielce csapatát fogadja a Velux EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Kielce eddigi 10 mérkőzéséből 10-et megnyert, 305 szerzett és 249 kapott góllal zárta a csoportkőrt. A Silkeborgot 10, a Szentpétervár csapatát szintén 10, a Velenjét 6, a francia Chambery-t négy, a Szkopjét két, míg a Metalurg együttesét már csak egy ponttal verte. Idegenben aztán újabb kilencgólos győzelmet arattak a Silkeborg felett, majd hazai pályán majdnem meglepte őket a Szentpétervár, ám egy góllal végül Bieleckiék jobbnak bizonyultak. A Chambery-t hazai közönség előtt nagyon elverték, majd a Velenje sem tudta idegenben feltartóztatni őket.

A szegediek számára izgalmasan alakult a csoportkör utolsó pár fordulója, ám a hőn áhított negyedik hely végül meglett, igaz ehhez azért külső segítségre is szüksége volt a Picknek, ám ahogy mondani szokás a jó kapusnak van szerencséje. A szegediek végül a negyedik helyen léptek tovább. A pickhandball.hu összeállítása szerint a Tisza-parti alakulat eddig 18 ország 33 csapata ellen csatázott a BL-ben. A Kielce lesz a 34. együttes, amellyel összeméri erejét. Az ezt megelőző 104 BL-összecsapáson 43 győzelmet, 8 döntetlent és 53 vereséget könyvelhetett el A Pick, amely 2824 gólt szerzett és 2876-ot kapott.

Története során eddig egyszer játszott lengyel csapattal a Pick Szeged a nemzetközi porondon. A 2008–2009-es idényben a Plock együttesével mért össze erejét és mindkétszer nyert is. A Kielce elleni meccs tétje – a továbbjutás két meccsen dől el – a legjobb nyolc közé jutás. Skaliczki László csapatának a héten már nincs meccse, így a társaság 100 százalékosan koncentrálhat a hétvégi BL-csatára, a felkészülést semmi sem hátráltatja.

(Forrás: MOL Csapat, fotó: pickhandball.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.