Pintér “illetékes elvtárs” nem bírja a negatív kérdéseket

Pinter Attila_MLSZ

Fotó: MLSZ.hu

Ha nem látom a Hir24.hu-n leírva Mohay Bence, a Telesport riporterének és Pintér Attila szövetségi kapitánynak a szóváltását, talán el sem hiszem.
A fiatal kolléga kellő tisztelettel érdeklődött a debütáló szövetségi kapitánynál, hogy mit fog mondani a vereség után a játékosainak, ám Pintér Attila leginkább az egykori Koltai “illetékes elvtárs” Róbert stílusában vágott vissza. Tulajdonképpen kikérte magának a szerinte negatív kérdést. Szegény szövetségi kapitány nem tudja, hogy negatív kérdés nem létezik, de nem ez a nagyobb baj, hanem az, hogy egy ilyen vereség után nagyobb szerénységgel illene nyilatkozni.

A mérkőzés előtt Bognár György az NSO TV-nek nyilatkozva – most kapaszkodjanak meg – Jose Mourinhóhoz hasonlította Pintér Attilát. Hát, sajnos Pinyő ezt az összehasonlítást szakmai alapon elbukta, ám bunkóságban lassan felveszi a versenyt a portugál trénerrel. Csakhogy amit a nagyérdemű megbocsájt Mourinhónak, nem fogja megbocsájtani Pintérnek.

A magyar szövetségi kapitány kifakadása elfogadhatatlan, ideje volna, hogy a magyar sportújságírók kollektíven visszautasítsák ezt a stílust. Nem mi tehetünk arról, hogy a csapat nem nyer, sőt kikap. Nem Mohay Bence, Fülöp László vagy éppen Hajdú B. István hagyta ki a helyzeteket. Akár a Magyar Sportújságírók Országos Szövetsége (MSÚSZ) is megszólalhatna a témában. A szakma nevében kikérem magamnak, hogy bármilyen sportág szövetségi kapitánya kiosszon egy riportert a feltett kérdése miatt.

Tessék felkészülni és elviselni még a leghülyébb kérdéseket is tisztelt sportvezetők! Mindenki a saját térfelén tegye a dolgát!

– A hibák kijavítása biztosan a következő hónapok feladata, de mi lesz most rögtön az első dolog a meccs után, amit mondani fog a játékosoknak? Lesz-e dicséret vagy lesz-e leszúrás? Egy debütáló kapitány hogyan értékel rögtön a meccs után, rögtön az öltözőben?” – kérdezte a Telesport kimondottan tehetséges riportere.

– Negatív kérdések! Ha egy csapat kikap, csak a negatív kérdések jönnek. Mert ez negatív kérdés ne haragudjon! – csattant fel az addig higgadtan értékelő kapitány.

– Nem annak szántam…!

– “De, de! Mit lehetne mondani, mindent elmondtam, hogy hogy értékeltem! Ugyanezt elmondtam a játékosoknak is! Megpróbáltak mindent megtenni a győzelemért. Megpróbáltak olyan dolgokat megcsinálni, amit lehet, idáig nem is kértek tőlük. Elmondtam, hogy ilyen hibákat, amiket vétettünk nem szabad csinálni. De ez így normális dolog, azt gondolom. De itt már mindjárt jönnek a megbünteti, letolja őket! Mind negatív! Mind negatív irányba visz mindenféle gondolkodást! Lehet mosolyogni….” – zárta a kapitány a mondandóját.

Pintér nekiment az MTV riporterének

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.