Polgár Judit sakkoktatási programja Grúziában

Polgár11_14_Judit

 

Újabb sportdiplomáciai sikert könyvelhetett el a női világranglistát 25 éve vezető Polgár Judit. A magyar nagymesternő előbb személyesen a grúz miniszterelnöknek, Irakli Garibashvilinek mutatta be az általa kifejlesztett és Magyarországon már a Nemzeti Alaptantervbe is bekerült Képességfejlesztő Sakk programot, valamint a sakk népszerűsítésével kapcsolatos elképzeléseit. Majd ezt követően a grúz kormány oktatási miniszterével és a sportért felelős miniszterrel folytatott egyeztetést a Sakkpalota programnak a grúz közoktatási rendszerbe történő bevezetéséről. 

A megbeszéléseket követő ünnepi fogadáson a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) elnöke, Kirszan Iljumzsinov is tiszteletét tette, és részt vett abban a közös sakk jászmában is, amelyet Polgár Judit a korábbi grúz miniszterelnök, Bidzina Ivanishvili, és más magas rangú kormányzati tisztviselők ellen játszott.  A sakk népszerűsítését és a közoktatásba történő bevezetését küldetésének tekintő nagymesternőről grúziai látogatása alkalmából sakk klubot neveztek el Signagi városában.

„Nagyon pozitív légkörű találkozókon vettem részt Grúziában. Elképesztő látni, milyen népszerűség és tisztelet övezi a sakkozás arra felé! A grúz miniszterelnök is rendkívül érdeklődő volt a sakk program iránt. Az egyeztetés végén egy különleges, saját válogatású sakk készlettel is megajándékoztam.” –mondta a grúziai útról hazatért Polgár Judit.

(Forrás: MSSZ, fotó: JochaPress.hu)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.