Pólós és röplabdázó fia a világbajnok birkózó, Kiss Balázs

Kiss Balázs2011  Nem a sors kegyeltje birkózó világbajnokunk, a tavalyi budapesti világbajnokság bronzérmese, Kiss Balázs. A népszerű „Balu” pályáját ugyanis megannyi sérülés övezi, ám mindig sikerrel, kőkeményen megvívott nagy diadallal lép ki a hullámvölgyekből. Legutóbb a 2013-as budapesti vb bronzérme erősítette meg abban, hogy az elszalasztott olimpiai szereplések és a sérülés miatti kihagyások ellenére is van értelme folytatni a pályafutását, és hiába zárta néhány héttel ezelőtt – ismét egy vállsérülést követően – sikertelenül a vantaa-i Európa-bajnokságot, egyáltalán nem búslakodik, gondolatban már az idény többi versenyére, programjára készül.

Többek között a május 24-i, a SYMA-csarnokban megrendezésre kerülő MAX2014-re, amely Magyarország első Harcművész és Küzdősport Expója lesz, és amelynek a BVSC 98 kilogrammos versenyzője lesz a „birkózó arca”.

„Nagyon örültem a felkérésnek, hiszen úgy látom, Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek a küzdősportok. Lemérhettük ezt tavaly a budapesti világbajnokságon is, amelyre rendkívül sokan jöttek el szurkolni a magyar csapatnak. A birkózás, a cselgáncs és az ökölvívás is az olimpiai miatt kap nagy figyelmet ebben az országban, ha nem is akkorát, mint mondjuk a labdarúgás vagy a vízilabda, de népes a három sportág rajongótábora – vélekedett a versenyző, aki nem mellesleg válogatott vízilabdázó édesapjának köszönhetően a BVSC medencéjében kezdte a pályafutását, ám hamar rájöttek, hogy az ő esetükben az alma jó messzire esett a fájától. – A sportban való tehetséget továbbvittem a génjeimben, de el kellett ismerni, hogy a labdához nem sok közöm volt. Pedig édesanyám is magyar bajnok röplabdázó volt annak idején. A lényeg, hogy a birkózószőnyegen megtaláltam az én világomat, és bízom benne, hogy a gyengébb Európa-bajnoki szereplést magam mögött hagyva, ismét nagy sikernek örülhetek majd a szeptemberi taskenti világbajnokságon.”

Aki szeretne részese lenni Kiss Balázs edzésmunkájának, mindenképpen látogasson ki a MAX2014-re a SYMA-csarnokba, hiszen a magyar válogatott egyik alapembere tréninget tart az aktív jegyet váltó érdeklődőknek.

„Izgalmas programmal várjuk majd a MAX2014 részvevőit, akik a birkózóstandon megtekinthetnek egy korosztályos csapatversenyt, és nem mellesleg benevezhetnek az edzésemre is, amelyen egy kis ízelítőt adok a tavaly megújult sportágunk szépségeiből.”

A birkózó csillag mellett persze más küzdősportok és harcművészetek neves képviselői is tartanak edzéseket, bemutatókat, szemináriumokat a Syma-csarnokban. A MAX2014 Harcművész és Küzdősport Expóról bővebben a www.kuzdosportexpo.hu portálon, illetve a facebook.com/maxbudapest oldalon olvashat.

(Forrás:MAX2014, fotó: JochaPress.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.