Pölöskei Zsolt lőtt győztes gólt Felcsúton

pafc_mtk_440Az MTK egygólos győzelmet aratott a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati első mérkőzésén.

A hazaiak kezdtek aktívabban, de néhány perc elteltével átvette a kezdeményezést az MTK. A fővárosi csapat többet birtokolta a labdát, helyzeteket dolgozott ki és Pölöskei Zsolt szép kapáslövésével a vezetést is megszerezte. A gólt követően ritmust váltott a Puskás Akadémia, amit helyzetei is jeleztek, de az eredmény nem változott.

Fordulást követően a hazai csapat tovább küzdött az egyenlítésért, miközben a vendégek a vezetést őrizték és egy-egy kontrából próbálták előnyüket növelni. Végül az MTK megérdemelten győzött a Pancho Arénában.

A fővárosi csapat sorozatban a hetedik bajnoki találkozóját nyerte meg, ezzel pontszámban beérte az éllovas Videotont.

A Puskás Akadémia először szenvedett vereséget hazai pályán a mostani bajnokságban.

Garami József (MTK Budapest): “Nagyon örülünk a fontos győzelemnek! Jó iramú mérkőzést játszottunk, komoly küzdelem folyt a nehéz talajú pályán. Pölöskei remek gólt szerzett, nagyon szép volt ahogy kapásból ellőtte a labdát. A hét egyhuzamban elért győzelem kiváló eredmény és mindent megteszünk azért, hogy ne érjen véget ez a jó sorozat.”

Benczés Miklós (Puskás Akadémia FC): “Gratulálok a nagy menetelésben lévő MTK-nak. Sajnos nem tudtuk megakadályozni őket abban, hogy folytassák remek sorozatukat. A két csapat futballját nem segítette a mély talaj, hiszen mindkét alakulat földön játssza a focit. Az MTK jobban alkalmazkodott a körülményekhez és jogosan vitték el a három pontot azért is, mert gólra váltották a mérkőzésen adódó kevés lehetőségük egyikét.”

OTP Bank Liga, 12. forduló:

Puskás Akadémia FC – MTK 0-1 (0-1)
Felcsút, 1457 néző. Vezette: Pintér Cs.
Gól: Pölöskei Zs. (27.)
PFLA: Danilovic – Margitics, Vaszicsku, Kelic, Tamás – Polonkai, Szélesi (Czvitkovics 41.) – Szakály D. (Sallai R. 58.), Lencse, Harsányi (Denkovic 78.) – Tischler
MTK: Hegedüs L. – Poór, Vukmir, Kelemen, Hidvégi – Vass Á., Pölöskei Zs. – Bese (Vass P. 82.), Kanta J., Horváth Zs. – Torghelle (Hrepka 90.)

MTI/PFLA

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.