Poprádon is táborozik majd a MOL Kupára is készülő csíkszeredai hokicsapat

hoki, 440, Csíkszereda,

Már a jégen készül a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata – amely a legutóbbi idényben a várakozás alatt teljesített a MOL Ligában! – a soron következő román bajnoki, illetve MOL Liga idényre. A hétfői kétórás foglalkozáson a csapat minden tagja komolyan vette az első jégedzést. Az újdonsült légiósok is bemutatkoztak.

Jó hangulatú, pörgős első jeges edzésükön vannak túl a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának tagjai. Christer Dreberg vezetőedző a jeges foglalkozáson két órán át mozgatta a hokisokat, akik közel teljes létszámban vettek részt azon. A légiósok közül egyedül Henrich Jabornik nem állt jégre, akinek nem volt korcsolyája. Jabornik ennek ellenére készült, hiszen Drebgerg utasítására szárazon edzett. Nem vett részt még Moldován Ervin sem az edzésen, aki sérvműtétjéből lábadozik.

„A műtét jól sikerült és a tervek szerint november elején már jégen leszek. Járok gyógytornára, ami sokat segít. Ez mellett már erőteremben is próbálgatom magam, hogy ne legyek nagy hátrányban a többiekkel szemben, mikor teljes értékű munkát végezhetek majd” – jegyezte meg Moldován Ervin, aki kilátogatott a jeges edzésre.

Dreberg az első héten négy egyenként kétórás jeges foglalkozást ütemezett be a csíki fiúknak. Mindez mellett még szárazon és erőteremben is munka vár a játékosokra.

Mint ismeretes a HSC Csíkszereda csapata augusztus 18-23. között egy poprádi edzőtáborban vesz részt, amelyen négy felkészülési mérkőzést játszanak. A poprádi edzőtábort követően tervben van még egy négyes tornán való részvétel. A hivatalos szezon szeptember elején kezdődik a Románia-kupa küzdelmeivel, amely még a múlt idényből maradt el. Ez – a mostani információk szerint – Galacon lesz megrendezve.

„Ez volt az első jégedzés, hosszas szünet után. Még kell egy kis idő, amíg a fiúk felveszik a ritmust, megszokják a korcsolyát a lábukon. De ezzel most sem volt probléma. Két tesztsorozaton estek át a játékosok a nyár folyamán. Egyet májusban végeztünk egyet pedig alig egy hete. Minden játékos sokkal jobb mutatókat produkált az utolsó teszteken, amelyen az állóképességet, a rugalmasságot és az erőnlétet mértük fel. Ezek többnapos tesztek voltak. Ezentúl, hogy jégre is megyünk már, változatosabb edzések lesznek. Még nem ismerjük százszázalékosan a teljes felkészülési programunkat, de ami be van tervezve meccs sorozat úgy vélem elegendő lesz. Ez egy fiatal keret lesz, amelytől azt várom, hogy harapjon minden meccsen.” – nyilatkozta Christer Dreberg a HSC trénere.

A csapattal kapcsolatos további információ, hogy a Galaci Dunareaba vágyakozó Góga Attila, Flinta Botond, illetve Szőcs Szabolcs problémája továbbra sem megoldott. A Galac egyelőre nem lépett az ügyben semmit, hiszen a labda már az ő térfelükön van a játékosok felfüggesztése okán.

(erdely.ma)

This entry was posted in Egyéb and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.