Póta Georgina negyeddöntős Olomoucban!

pota georginaBravúros győzelmeket aratott, és már negyeddöntős az Olomucban zajló cseh nemzetközi bajnokságon Póta Georgina. Következő ellenfele a japán Fukuhara lesz.

A World Tour-viadal öt magyar női résztvevője közül hárman is feljutottak a 64-es főtáblára, Nagyváradi Mercédesz és Kertai Rita azonban a csoportmérkőzések során búcsúzott. A 32 közé jutásért zajló fordulóból aztán már csak Póta került tovább a brit Eerland 4-2-es legyőzésével, Madarász Dóra a japán Nonan Yukitól (2-4), Ambrus Krisztina az ukrán Margarita Peszoczkától kapott ki (1-4).

A 16 közé jutásért vívott meccsen következett az igazi szenzáció: a világranglistán 45. magyar versenyző az ugyanott a 18. helyen álló japán Hirano Sayakát is felülmúlta (4-3). A nyolcaddöntőben aztán a lengyel Katarzyna Grzibowska majdnem útját állta, ám Gina fölállt a padlóról, és rendkívüli akarással, 0-3-as játszmaállásról 4-3-ra megfordította a bizonyára sokáig emlékezetes meccset!

Az elődöntőbe jutásért a szintén japán Fukuhara Ai (a világranglistán 14.) lesz az ellenfele.

A férfiak mezőnyében részt vevő hat magyar játékos közül csupán Pattantyús Ádám szerepelhetett a főtáblán (Kosiba Dániel, Jakab János, Lakatos Tamás, Szita Márton és Magyar László nem tudta kiharcolni csoportjából a továbbjutást). Pattantyús viszont bekerült a 32 közé, mivel 4-3-ra felülmúlta az ukrán-kínai Kou Leit. Sőt jó esélye volt a 16 közé kerülésre is, hiszen 2-0-ra, majd 3-2-re vezetett a japán Niwa Koki ellen, ám végül az ázsiai diadalmaskodott a létező legkisebb különbséggel, 4-3-ra, a döntő szettben 13-11-re nyerve.

Forrás: MOATSZ.hu

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.