Puskás Ferenc ismét meghódítja Madridot!

Puskás Ferenc_MTI_fiatalonSzerdától egészen november 25-ig Puskás-heteket tart a Real Madrid labdarúgóklubja, a rendezvénysorozat keretében kiállítás nyílik a Santiago Bernabeu Stadionban, illetve csütörtökön felavatják az Aranycsapat kapitányának bronzból készült mellszobrát.

A Puskás-hetek hivatalosan szerdán kezdődnek, a Real Madrid 20.45 órától a Juventusszal találkozik Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen. Másnap 12.30 órától az úgynevezett Real Madrid városban, Valdebebasban felavatják Puskás mellszobrát. Az eseményen részt vesz Simicskó István, sportért felelős államtitkár is.

Puskás Ferenc, Fritz Walter, Karl Decker2

  Puskás Ferenc 70. születésnapján Fritz Walterral és Karl Deckerrel

A kiállítás pénteken nyílik meg, s a Santiago Bernabeu Stadion egyik fő attrakciója lesz egy hónapon át. A tárlaton a közel két éve Spanyolországból Magyarországra hozott Puskás-hagyaték egy részét is meg lehet majd tekinteni.

Puskás, Hidegkuti, Grosics, Buzánszky

Elől Puskás és Hidegkuti Nándor. Áll: Grosics Gyula és Buzánszky Jenő

Az Aranycsapat legendás kapitánya 1958-tól 1967-ig szerepelt a Real Madridban, 179 mérkőzésen 154 gólt szerzett. Az együttessel többek között hatszor nyert spanyol bajnokságot, valamint háromszor hódította el a Bajnokcsapatok Európa Kupáját.

Puskás_Kovács Jenő_JP

  Hosszú betegségében hűséges ápolójával, Kovács Jenővel

Forrás: MTI, fotók: MTI (1), jochapress.hu (3)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.