Bajnokok Ligája: rangadót nyert a Veszprém, kikapott a Szeged

Férfi kézilabda BL - MKB-MVM Veszprém - Rhein-NeckarAz MKB-MVM Veszprém elsősorban szenzációs második félidei játékával 27-24-re legyőzte legnagyobb csoportriválisát, a vendég német Rhein-Neckar Löwent, a MOL-Pick Szeged öt góllal (37-32) kapott ki a Vive Tauron Kielce otthonában.

A szokatlan kései kezdés ellenére is fantasztikus hangulat fogadta a két elitcsapatot. A Bundesliga-éllovas nem volt megilletődve, és a 6. percben már 3-1-re vezetett. Ezt követően Ilic két találatával és Mikler védéseinek köszönhetően sikerült fordítani. Ekkor kimaradt egy emberelőny, majd Nagyot állították ki. Az emberhátrányban Mikler helyett mezőnyjátékos ment be, ám labdavesztés után egészpályás gólt kapott a házigazda. Negyedóra után 4-6-ot, a 17. percben 4-7-et mutatott az eredményjelző. Ekkor időt kért a Veszprém, és a cseréknek köszönhetően sikerült felzárkózni egy gólra (23. perc: 7-8). Időt kért a Rhein-Neckar is, amely rendezte sorait, és elhúzott 11-8-ra, miközben dán légiósa, Landin szenzációsan védett. A félidő hajrájában emberelőnybe került a magyar bajnok, és faragott hátrányából.

A második játékrész elején egyenlített a Veszprém, végül pedig egy újabb emberelőnyben, a fülsiketítő zajban sikerült a fordítás. Időt kért a Löwen, de ezzel nem törte meg a rivális lendületét. A 42. percben először vezetett két találattal az MKB-MVM (18-16). Mikler emberhátrányban két fontos védést is bemutatott, miközben Nagy révén nőtt a különbség.

A félidő derekán sok volt a hiba, sokat állt a játék, és sok volt a kiállítás is. Ilic lendítette át a holtponton a Veszprémet, könyörtelen végrehajtó volt. A Rhein-Neckar viszont tovább maradt a “gödörben”, így esélye sem maradt a pontszerzésre, pedig a hajrában már nagyon agresszív védekezési formát választott.

A Veszprém ebben az idényben nem veszített mérkőzést: se a BL-ben, se a SEHA Ligában, sem pedig a magyar szuperkupában nem talált legyőzőre.

VELUX EHF Bajnokok Ligája, C csoport, 2. forduló:

MKB-MVM Veszprém – Rhein-Neckar Löwen (német) 27-24 (10-11)
Gól: Ilic 9, Nagy 4, Sulic 4, Ugalde 3, Gulyás 2, Ilyés 2, Marguc 1, Rodriguez Vaquero 1, Ruesga Pasarin 1, illetve Gensheimer 9, Petersson 5, Groetzki 2, Mads Larsen  2, Schmid 2, Ekdahl du Rietz 1, Guardiola Villaplana 1, Kneer 1, Myrhol 1.

Szegedi vereség Lengyelországban

A szegediek a múlt héten otthon tartották a két pontot az ukrán Motor Zaporizzsjával szemben, ám a csoportból kiemelkedő, olimpiai és világbajnokokkal felálló Kielce csarnokában nem számítottak esélyesnek.

Ennek ellenére bátran kezdtek, a félidő derekáig tartották a lépést a házigazdákkal, sőt többször is vezettek egy-két góllal. A játékrész hajrájában aztán három góllal meglépett a lengyel csapat, 17-14 és 18-15 volt “oda”, de a Tisza-partiaknak még a szünet előtt sikerült egygólosra faragniuk a hátrányt.

A fordulás után aztán hamar négy, majd öt gólra duzzadt a hazaiak előnye, a Szeged csak futott az eredmény után. A második játékrészben támadásban és védekezésben is jobbak voltak a házigazdák.

A lengyelek vezetőedzője az a szovjet-kirgiz-oroszból lett spanyol Talant Dusebajev, aki sajtóhírek szerint a magyar férfi válogatott új szövetségi kapitánya lehet.

Talant Dusebajev: – Elégedett vagyok a sikerrel, mert számomra Juan Carlos Pastor a világ legjobb edzője – a Pick jobban játszott, mint a Motor ellen. A saját teljesítményünkben találtam hibát, minden gólért meg kellett harcolnunk, ám azt hozzá kell tennem, hogy Jurecki kiállítását nem éreztem jogosnak. Hogy én leszek-e a magyar válogatott következő szövetségi kapitánya? Két lehetőség van: vagy igen, vagy nem! A választ még én sem tudom…

Juan Carlos Pastor: – Jó mérkőzést játszottunk a Kielce ellen. Kiemelendő, hogy sok gólt szereztünk, ám sajnos ez sem volt elég a sikerhez. Egy idegenbeli győzelemre mindenképpen szükségünk lesz a továbbjutáshoz!

VELUX EHF Bajnokok Ligája, D csoport, 2. forduló

Vive Tauron Kielce (lengyel) – MOL-Pick Szeged 37-32 (18-17)
Gól: Bielecki 6, Lijewski 6, Aguinagalde 4, Strlek 4, Reichmann 3, Zorman 2, Chrapkowski 2, Tkaczyk 2, Cupic 2, Buntic 2/1, Jachlewski 1, ill. Balogh 9, Bombac 9/6, Vranjes 3, Mindegía 2, Zubai 2, Ilyés 2, Källman 2, Ancsin 1, Parrondo 1, Prodanovics 1.

Forrás: MTI

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.