Remek formában van Douchev-Janics Natasa

Janics Natasa_MTIA vártnál jóval nehézkesebben, de megérkezett a kajak-kenu Európa-bajnokság színhelyére, a portugáliai Montemor-O-Velhóba a magyar válogatott. A Graboplast-Győr versenyzői – a többiekkel együtt – csütörtökön reggel hat óra után kerültek ágyba, miután a szerda esti járat kétórás késéssel indult a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, majd busszal csak kora reggelre jutottak el a szálláshoz.

Kilenckor pedig már ébredniük is kellett a sportolóknak, hiszen az ilyenkor szokásos technikai és az adminisztratív feladatok vártak rájuk.

A legnagyobb kihívás Douchev-Janics Natasa előtt áll, aki négy számban (200 egyesben és párosban, illetve 500 párosban és négyesben) is indul a kontinensbajnokságon.

„Büszke vagyok rá, hogy ismét magyar válogatott lehetek, és a válogató után bekerülhettem a négyesbe is. Nagyon örülök, hogy a napokban egy edzésen a 100 métert 18 másodpercen belül teljesítettem. Az Eb-ről csak annyit, hogy nem szeretek második lenni” – mondta háromszoros olimpiai és 18-szoros világbajnok.

„Natasa hetek óta remek formában van, fizikailag az sem jelenthet gondot, hogy vasárnap három döntő vár rá” –  jelentette ki edzője, Tokár Krisztián hozzátéve, hogy az önbizalmával és az elszántságával is minden a legnagyobb rendben.

A tréner nemcsak a háromszoros olimpiai bajnok felkészítésében vett részt (Natasa férje, Andrian Douchev szaktanácsadó mellett), hanem edzője a 200 méteren induló Szomolányi Máté, Horváth Bence párosnak is.

„Harmadik éve ott vannak a legjobb három között a válogatóversenyeken. Fiatalok még, tapasztalatszerzésre mindenképpen hasznos lesz a mostani Európa-bajnokság” – jegyezte meg Tokár Krisztián.

„Jó szereplést várok a Graboplast-Győr versenyzőitől az Eb-n, és remélem, hogy hasonlóan népes csapattal utazhatunk majd az év legfontosabb eseményére, a duisburgi világbajnokságra is” – összegzett a szakember.

Kadler Gusztáv szakosztályvezető szintén bízik abban, hogy az egyesület kajakozói és kenusai minden tőlük telhetőt megtesznek a sikerekért, ahogy azt is reméli, hogy a teljes magyar küldöttség szép eredményekkel érkezik majd haza Portugáliából.

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.