Robinho is segíti a rákbeteg Tomit

Fotó: Deákné Hajdu Tímea

Fotó: Deákné Hajdu Tímea

Eredeti, dedikált Robinho-mezt árverez el a Délmagyarországot kiadó Lapcom Alapítvány  egy szegedi rákbeteg kisfiú javára. Ezenkívül több más dedikált sportrelikvia is kalapács alá kerül, hogy a bevételből támogathassuk az ötéves Tomi édesanyját. Albérletbe szeretné a klinikáról hazavinni kisfiát, akinek nem javul az állapota a gyógykezelésektől.

Az ötéves Deák Tomi több mint egy éve küzd daganatos betegségével. Már túl van mindenen, amin csak lehet: műtéten, kemoterápián, sugárkezelésen és őssejtbeültetésen. Az orvosok azonban mindig találnak újabb áttéteket.

A kisfiú története nagyon megérintette Bori Zoltánt, aki szintén daganatos beteg volt. Ő már két éve tünetmentes, de tudja, mit jelent ez a betegség.

– A Curva Sud Milano szurkolói csoport magyarországi tagjai segítségével több relikviát is sikerült összegyűjtenem, amit Tomi javára szeretnék elárvereztetni – mesélte a fiatal férfi. Ezek között van igazi kuriózum is: a brazil válogatott csatára, az AC Milan-játékos Robinho eredeti, dedikált meze. A focista ezt ráadásul úgy adta, hogy tudta, egy beteg szegedi kisfiúnak segít vele.

De Bori Zoltánnak köszönhetően kalapács alá kerül a győri női kézilabdacsapat, a fehérvári focicsapat, a veszprémi női kézilabdacsapat és a győri kosárlabdacsapat egy-egy dedikált meze, valamint a szegedi pólósok által szignált vízilabda is.

A kisfiú természetesen még nem igazán tudja felbecsülni a dedikált mezek és a labda értékét, ráadásul, mivel négyéves kora óta kórházban van, nem ismerkedett még meg egyetlen sporttal sem. Bori Zoltán éppen ezért azt is felajánlotta neki, ha meggyógyul, édesanyjával együtt elviszi egy Milan-meccsre, Olaszországba.

Forrás: Délmagyar.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.