Roger Federer: két lány után két fiú!

tenisz_Federer lánykák_JPP

A kislányok már olvasgatnak (Fotó: EUROPRESS/AFP)

A férfiteniszt egykor uraló, de még most is az elitjébe tartozó Roger Federer pár hete úgy nyilatkozott, ha felesége terhessége úgy kívánja, akkor akár a Roland Garrost is kihagyja. Végül a párizsi Grand Slam-torna helyett „csak” a madridi salakpályás ATP-versenyt mondta le, s jól tette, hiszen megszülettek a lányok után fiúikrei: Leo és Lenny.

A tizenhét Grand Slam-tornagyőzelmével csúcstartó Roger Federer már többször bizonyította, mennyire szereti a családját, s most is természetesnek tartotta, hogy várandós felesége, Mirka (a szlovákiai Bajmócon született, korábban szintén teniszező Miroslava Vavrinec) mellett a helye. Bejelentette, hogy ha kell, akár az általa csak egyszer, 2009-ben megnyert Roland Garrost is kihagyja.

Végül hamarabb jött a gyermekáldás, így a május 25-én kezdődő GS-viadal helyett az e heti madridi mester-, avagy 1000-es ATP-versenyt mondta le. Pontosabban előfordulhat, hogy nem indul a római tornán, s végül Párizs salakján sem, utóbbi esetben 2000 után hiányozna megint valamelyik Grand Slam-megméretésről.

Itt még nem tartunk, csak a madridi lemondásnál, amit jól tett a svájci klasszis, hiszen ikerlányai, a júliusban ötödik születésnapjukat ünneplő Myla Rose-t és Charlene Rivát követve, a visszalépése bejelentése után nem sokkal kedden este megjöttek az ikerfiúk, Leo és Lenny is.

A hírt különböző internetes csatornákon kürtölte világgá a sztár: „Hihetetlen boldogsággal tölt el bennünket, hogy közölhetjük: megszületett Leo és Lenny. Újra ikrek. Csoda.” – írta a pár. Sorra érkeztek a gratulációk, az egykori német legenda, Boris Becker meg is jegyezte, hogy nemsokára a Federer gyerekek kisajátíthatják a vegyes páros finálékat… Nyilván addig még sok minden történhet, s például az anyukának, Mirkának is sérülés miatt kellett befejeznie mindössze négyéves, 1998-tól 2002-ig tartó profi pályafutását, de most nem ez a lényeg, hanem a gyermekek egészsége.

Roger Federer nagycsaládos lett!

(Forrás: MNO.hu)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.