Románia-Magyarország: Térkép csata előtt!

Dardai_Telki_440A Dárdai Pál vezette A-válogatott továbbra is gőzerővel készül a szombati, bukaresti Európa-bajnoki selejtezőre. A Térkép (Duna TV, 15:40) adása a bukaresti előkészületeket vázolja.

Szerdán a támadásépítés került terítékre mindkét gyakorláson, majd este, lazításképpen moziba látogatott a csapat. A hangulat a szokásosnál is derűsebb és oldottabb az edzőtáborban, miközben persze, a bukaresti selejtező közeledtével egyre nagyobb a várakozás a futballisták részéről.

Amint azt Dárdai Pál korábban megígérte, csütörtökön déltől néhány órás szabad program keretében családtagjaikat fogadhatták a játékosok, a kapitány ezzel is azt igyekezett elősegíteni, hogy a futballisták komfortosan érezzék magukat a táborban, ne térjenek el jelentősen a klubjaiknál megszokott rutintól.

Délután taktikai megbeszélés, majd edzés következett, utóbbin a pontrúgásokat és a pontrúgások elleni védekezést gyakorolták a játékosok, elsősorban Szabics Imre iránymutatásai alapján.

Ez volt az utolsó magyarországi edzés, pénteken reggel elindul Romániába a válogatott. A csapat másfél órás repülőút után, helyi idő szerint 12.35-kor landol Bukarestben, majd 16.30-kor sajtótájékoztató, 17 órától pedig a mérkőzést megelőző utolsó edzés következik, a találkozó helyszínén.

A bukaresti Nemzeti Aréna mintegy 55 ezer férőhelyes, a magyar szurkolóknak a szervezők 2852 jegyet biztosítottak. Biztonsági okokból mintegy ezer hely marad szabadon. Talán nem véletlenül, mivel 2013 szeptemberében incidensek sora előzte meg a román-magyar vébé-selejtezőt. A magyar szurkolók többször is összecsaptak a román rendfenntartókkal, közülük több tízet is előállítottak és néhányan sürgősségi ellátásra szorultak a verekedések nyomán.

A Térkép pénteki adása részletesen beszámol a meccs előkészületeiről és a Bukarestben uralkodó feszült atmoszféráról. A szombati meccs előtt megszólal Asztalos Csaba, a Diszkriminációellenes Tanács elnöke, aki aggodalmának adott hangot, amiért az idei meccsre is érkeznek magyar ultrák Bukarestbe. A bukaresti csendőrség idén több rendfenntartót mozgósít, mint tavaly: országszerte 3000, Bukarestben 1000 csendőr felel majd a rendért. A biztonságiak nemcsak a Nemzeti Aréna körül, hanem a város központjában, a pályaudvarokon és a zsúfoltabb várospontokon is jelen lesznek.

A közvetítés során Petrovics Mérei Andrea stúdióvendégeként Bánfi János szakkommentátor, 25-szörös válogatott labdarúgó értékeli a látottakat. A kommentátor Gundel Takács Gábor lesz, a pályaszéli riporter pedig Ujvári Máté (M1 17.10).

Szerkesztő: Székely Varga Edina
Operatőr: Nagy Zoltán
Térkép adása: 2014. október 10., péntek (Duna 15.40)

This entry was posted in Egyéb and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.