Röplabdás klasszis fenyegetett, rendőrök mentettek

foci_Csegele, MészárosD, 440Vasárnap délután 2-0-s hazai vezetésnél félbeszakadt a megye II-ben a Balástya–Csengele labdarúgó-mérkőzés, miután a röplabdában korábbi válogatott, fénykorában Európa-klasszisnak számító Mészáros Dömötör meglökte a játékvezetőt. Mivel állítólag fenyegetés is elhangzott, a bíró rendőröket hívott és úgy hagyta el a helyszínt.

A Szegedma.hu tudósítása szerint a Balástya a 23. percben megszerezte a vezetést, a 31. percben pedig következett a mérkőzés első kétes szituációja: a tizenhatoson belül a balástyai Bitó kezét (vagy felkarját) érintette a labda, Cseh Géza játékvezető azonban nem fújt büntetőt. A 37. percben a hazaiak újra eredményesek voltak, de szinte rögtön a második hazai gólt követően szépíthetett volna a Csengele: egy szabadrúgást íveltek a kapu előterébe, a labda kipattant az érkező vendégcsatár elé, aki öt méterről a kapuba pofozta a labdát. Ám a partjelző korábban már lest intett, így Cseh nem adta meg a gólt. Ezt követően hosszasan állt a játék, Kun-Szabó Tibort, a Csengele edzőjét elküldte a kispadtól a bíró, majd a csereként beállt Mészáros Dömötör (nyitóképünkön 7-es mezben) tovább reklamált.

A korábbi válogatott röplabdázó piros lapot kapott, elindult lefelé a pályáról, de visszafordult, és meglökte a játékvezetőt. Cseh Géza ezt követően a 44. percben lefújta a találkozót s rendőri segítséget kért, mert elmondása szerint Mészáros meg is fenyegette. A játékvezetők végül rendőri kísérettel hagyták el a balástyai sportpályát, s nehezen csillapodtak le az indulatok. A fegyelmi tárgyalást követően minden bizonnyal a vétlen Balástya megkapja a három pontot s a találkozót 3-0-s hazai győzelemmel könyveli el.

röp_Mészéros DömötörA 37 éves, 199 centi magas Mészáros Dömötör 1998-ban Kaposváron kezdte a pályafutását a hazai élvonalban, csapatával 1999-ben megnyerte a bajnokságot és a Magyar Kupát is, majd „világ körüli útra” indult. Olaszországban játszott a Padovában és Trentinóban, ezután a görög PAOK Szalonikihez szerződött, majd visszatért Olaszországba, a Montichiarihoz. A folytatásban Oroszországban a Fakel Novij Urengoj és a Gazprom Jugra-Szurgut együtteseit erősítette. 2009-ben újra Olaszországba igazolt, az egyik legnevesebb csapatnak számító Modenához, az év végén azonban már a török bajnokságban, az Arkas Izmirben játszott, s itt is maradt 2011-ig. A 2010/11-es szezonban török kupagyőztes lett. Ezután ismét Itália következett, a Pallavolo Genova, majd Dubaj, illetve a libanoni bajnokság.

Az elmúlt évtizedek egyik legjobb magyar röplabdázója, aki fénykorában Európa-klasszisnak számított, a bajnoki szünetekben 2010 óta itthon labdarúgóként is kipróbálja magát, így került a megye II-es Csengelébe.

(szegedma.hu/mno.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.