Róth Antal: Az ilyen nemzetközi meccsek tükröt tartanak a játékosok elé

U21_HUN_ALBAz U21-es válogatottunk kétgólos vereséget szenvedett az albán korosztályos csapattól a Bozsik-stadionban rendezett Európa-bajnoki selejtezőn.

Róth Antal együttese jól kezdte az Eb-selejtezőket, Albániában 2-1-re győzött, majd a bosnyákokat 4-1-re verte meg. A folytatás már nem sikerült ilyen jóra, októberben Ausztria 2-0-ra győzött Győrben, Spanyolországban pedig 1-0-ra kaptunk ki.

Róth Antal a 63. percben két cserével igyekezett felrázni a csapatot, a keret két legfiatalabb tagja, Kleinheisler László és Bese Barnabás állt be.

A 75. percben megszerezte a vezetést Albánia: Shkurtaj kapott labdát a balösszekötő helyén egy hosszú felívelést követően, egy az egyben megverte Szolnoki Rolandot, majd 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). A 84. percben tovább növelte előnyét az albán együttes, Bardulla passzolt a tizenhatosunk előterében üresen érkező Shala elé, aki ballal a hálóba csavart (0-2).

– Ma a futball alapelemeiben nem tudtunk az albánok partnerei lenni – mondta a mérkőzés után Róth Antal. –Nem nyertünk párharcokat sem védekezésben, sem támadásban, nemzetközi szinten így nem lehet mérkőzést nyerni. A támadó zónába feljuttatott labdák nem értek el a játékosokhoz, keveset birtokoltuk a labdát, csapatként nem tudtunk megfelelő teljesítményt nyújtani, ennek egyenes következménye a vereség. Az ilyen nemzetközi meccsek tükröt tartanak a játékosok elé, hogy bizony van hová fejlődniük képességek terén. 

U21-es Eb-selejtező, 4. csoport, 4. forduló

Magyarország–Albánia 0-2 (0-0)
Gól: 
Shkurtaj (75.), Shala (84.)

A csoport állása: 1. Spanyolország 12 pont 2. Ausztria 9 3. Magyarország 6 4. Bosznia-Hercegovina 6 5. Albánia 3

A magyar válogatott jövő hétfőn Grazban, az osztrákok ellen folytatja az Európa-bajnoki selejtező sorozatot.

MLSZ.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.