Schmitt Pál és Nébald György köszöntötte a 85 éves Tass Olgát!

Tass Olga_lánya, Köteles, VargaJ, Kertész Alíz   Lemhényi Csilla, Tass Olga, Köteles Erzsébet, Varga János, Kertész Aliz

Rendkívül jó hangulatban ünnepelte a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja a 85. születésnapjához érkezett Lemhényiné Tass Olga olimpiai bajnok tornásznőt. A támogatók egyike, az Ybl Tervező Intézet igazgatója, Takács Tibor a Bécsi utcai székház Nagy Béla nevét viselő „utcájába” hívta az ünnepeltet és a magyar olimpiai mozgalom prominenseit.

A mindmáig aktív, művészi tornát oktató, gyakorlatait tanítványainak személyesen is bemutató Tass Olgát a Magyar Olimpiai Bizottság nevében Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke szubjektív hangon, közös élmények felelevenítésével köszöntötte. A Bajnokok Klubja részéről dr. Nébald György elnök méltatta Tass Olga kivételes életútját, sikeres pályafutását. A tornasport képviseletében Altorjai Sándor főtitkár méltatta a kerek jubileumhoz érkezett bajnoknőt.

Tass_Nébald, Ihász, Schmitt

   Nébald Görgy, Ihász Kálmán, Schmitt Pál

A köszöntők megtartását és az ajándékok átadását követően a megjelentek hosszan elbeszélgettek egymással, akik között ott volt két tornász olimpiai bajnoknő is, az 1956-os kéziszer csapatverseny tagjai közül: a 90. évéhez közeledő Köteles Erzsébet és a fiatalabbak közé tartozó Kertész Aliz is. Eljött az 1964-es, tokiói olimpián ezüstérmes tornásznő, Ducza Anikó is. Abban a reményben váltak el egymástól, hogy még sok, közös születésnapi összejövetelen vehetnek majd részt.

(Fotók: Róth Tamás)

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.