Sérült gyerekek is hajóba szálltak a Margitszigeten

evez_DNHE_nyolcas1

A MOL Finomítás hajója győzött a „Hív a Duna” cégek közötti tízevezős versenyen. Till Attila is evezett a” Kézenfogva” futamban, ahol az ötcsillagos szállodák munkatársai a Kézenfogva és a Down Alapítvány fogyatékkal élő sportolóival lapátoltak együtt.

Szikrázó napsütés fogadta a vasárnap délelőtt a 24. gróf Széchenyi István Evezős Évadnyitó Verseny vasárnapi résztvevőit és a Margitszigetre látogatókat. A szombati esernyők és gumicsizmák helyett ma már a napkrém volt a legfontosabb kellék.

Az összefogás és segítségnyújtás jegyében zajlott a nap nyitóeseménye. Különleges élményt jelentett az ötcsillagos szállodák a versenyen résztvevő munkatársainak is, hogy a Kézenfogva Alapítvány által támogatott fogyatékos gyermekekkel és felnőttekkel, valamint a Down Alapítvány által gondozott sérült emberekkel együtt, őket segítve eveztek egy hajóban. Ebben a futamban mindenki győztes volt, a két alapítvány által patronáltak, és a versenyben őket segítő a szállodás csapatok tagjai is. A Le Meridien hajójában a Kézenfogva Alapítvány nagykövete, Till Atilla is evezett, segített mosolyt csalni az Alapítvány támogatottjai arcára. A széles, tízeveős hajókban történő evezés olyan mozgásformát és tevékenységet kínál a fogyatékos emberek számára is, amelyben teljes biztonsággal részt vehetnek, örömet lelhetnek. A közös sportolás élménye pedig nagy mértékben segít egymás elfogadásában mindannyiunknak. Az eseményt megtekintette a kezdeményező Le Meridien ügyvezető igazgatója, Adrian Gray is. Budapest ötcsillagos szállodái közül a Sofitel Budapest Chain Bridge, Intercontinental Budapest, Corinthia Hotel Budapest, Hilton Budapest és Budapest Marriott Hotel az első hívó szóra csatlakoztak.

A program további részében a céges és önkormányzati csapatoké volt a főszerep. A „Hív a Duna” 500 méteres verseny 40 csapat részvételével zajlott. A többfordulós megmérettetés a MOL Finomítás B csapatának győzelmét eredményezte. A döntőben kiélezett küzdelemben, igazán parádés evezéssel és parányi különbséggel szorult a második helyre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csapata. A bronzérmet a Hilton Castle csapata hódította el, akik egyben a szállodák között zajló külön csatát is megnyerték. Az olajtársaságok közötti elsőséget az összetett győztes, MOL Finomítás B csapat, míg a Big Four cégek között a PwC nyert. Az önkormányzatok futamában Rákosmente hajója diadalmaskodott. Budapest Főváros Önkormányzatának csapata, Szeneczey Balázs Főpolgármester helyettes úrral a fedélzeten, a középfutam negyedik helyéig jutott. A XXII. kerület hajójának pedig a szurkolótáborát erősítette Szabolcs Attila, polgármester.

Remekül sikerül az ergométeres váltóverseny is, ahol a váltó 5 tagjának egy evezősgépen kellett teljesíteni az 1250 m távot. Itt az erőn, a koncentráción, valamint a váltások gyorsaságán múlt a teljesítmény. A külső tényezők, hullámok, kormányzási hibák, ütközések és ellenszél nem befolyásolhatták az eredményeket. Az ergométeres váltóverseny a NAV fölényes győzelmét eredményezte.

Az eseményen uralkodó jó hangulatot elsősorban a résztvevők alakították, de hozzájárult mindehhez a szikrázó napsütés, a finom gulyás, a kellemes környezet és a rengeteg gyerek, akik hosszútávú játék-, szaladgáló és ugráló versenyt tartottak, amíg szüleik a Dunán versenyeztek. Remekül sikerült az evezős baráti találkozó, melynek apropója a Danubius Evezős Klub megalakulásának 25. évfordulója volt. A rendezvény és a rendezők számára különleges megtiszteltetés volt a Széchenyi család aktív figyelme és érdeklődése, mellyel az eseményt követték.

A kétnapos évadnyitó Széchenyi verseny ismét elérte célját, lehetőséget adott a versenyevezősök és amatőrök számára is, hogy egy nagyszerű, színvonalas versenyen vegyenek részt Budapest szívében, a gyönyörű Margitszigeten. Egyúttal kiválóan bemutatta, hogy az evezés, mint életmód sportág, nem életkorhoz kötött, űzhető magas szinten és hobbiként, fiatalok és idősebbek egyaránt bekapcsolódhatnak, az olimpiai résztvevők és a sportággal most ismerkedő amatőrök a hajóban pillanatok alatt közös hangot találnak, csapattá válnak.

(Forrás: mesz.hu)

 

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.