Sevillában ismét Eb-n indulhat az eltiltott Juhász Adrián!

Fokozott érdeklődés előzi meg a hét második felében, Sevillában esedékes 2013. évi evezős Európa-bajnokság eseményein belül is a Simon Béla-Juhász Adrián kétevezős magyar egység szereplését. 2012-ben ugyanis nem sokkal az olimpiát megelőzően a bíztató részeredményeket produkált páros egyik tagja, Juhász Adrián fennakadt a doppingkontrollon. Egy megváltozott besorolású táplálék kiegészítő volt az ok, Juhász pedig megúszta héthónapos eltiltással.

Simon Béla-Juhász Adrián_JP

Londonban a szükségpáros, Szél Domonkos-Simon Béla összeállításban csak a 13. helyet tudta megszerezni. Azóta ismét együtt evez a két szolnoki, Simon és Juhász. Edzőjüket, Molnár Dezsőt az elutazás előtt kérdeztem.

 

– Hogyan sikerült a kihagyást áthidalni és hol tart jelenleg a változatlanul ígéretes egység?

– Adrián kiesése komoly visszaesést okozott, ráadásul a téli időszakban Bélával is voltak gondjaim, de mostanra – úgy tűnik – minden egyenesbe került. Adrián példamutatóan edzett, a kötelező, egyesbeli indulás során is meggyőzően lapátolt. Ha mindketten komolyan gondolják a későbbiekben is, még szép jövő előtt állhatnak – így a normálsúlyú váltott evezősök kinevezett szakágvezetője.

– Ez konkrétabban mit jelent?

– Az Európa-bajnokságon nem remélhetünk kiugró sikert, de a 12-13 induló között így sem reménytelen, hogy bekerüljenek az A-döntőbe, ahol az első hat hely a tét.

– Idén még milyen, komolyabb bizonyítási lehetősége van fiainak?

– Jelenleg nyolc emberrel foglalkozunk kiemelten, közülük négyen még U23-as korosztálybeliek, négyen pedig már felnőttek. Az Eb-t követően a júliusi, Luzernben esedékes Világ Kupa-fordulón egy négyevezőst állítunk rajtvonalra, amelyben Simon és Juhász mellett a csepeli szél Domonkos és a szegedi Tari János ül majd a hajóban.

 

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.