Sikeres pódiumedzés Nanningban

Berki_Nanning_440Sikeres pódiumedzésen van túl Nanningban, a tornászok október 3-án kezdődő világbajnokságának helyszínén.

Kovács István férfi szövetségi kapitány tájékoztatása szerint az olimpiai bajnok Berki Krisztián hibátlanul mutatta be két ollós, bőrorsós, 7.0 kiinduló pontú gyakorlatát, annak ellenére is, hogy kisebb vállfájdalommal küzd. A csapat tagjai a pódiumedzés elején kicsit megilletődötten tornásztak, szombaton ugyan már volt egy szólított edzésük, de az még csak az edzőteremben. A vb helyszíne egy óriási csarnok, így az elején még elkapkodták a gyakorlatokat, de a végére mindenki belejött. Hídvégi Vid is jó lólengésgyakorlatot adott elő a pódiumedzésen.

A következő napokban még több tréning vár a válogatottra, a kapitány csütörtökön hirdeti ki, hogy ki az a hat fő, aki a szerekhez léphet a vb-n. A magyar válogatott szombaton, helyi idő szerint 11.30-kor kezdi meg a vb-t a 7. csoportban.

Ez a világbajnokság egyfajta előkvalifikációs vb, csapattal a legjobb 24-be kell kerülni ahhoz, hogy a 2015-ös világbajnokságon csapattal vehessenek részt a magyarok, ahol már olimpiai kvótát lehet szerezni. A csapat Nanningban 6 fővel szerepelhet, öt versenyző léphet a szerekhez, és négy eredménye számít. Az egyéni összetett fináléba a legjobb 24 tornász kerülhet, de nemzetenként csak kettő. Berki Krisztián: Örülök, mert jól sikerült a pódiumedzés. Maga a szer egy kicsit más, nem szabályszerű, még a japán lónál is furcsább, mások a kápák, de ezen nem lehet változtatni. Így nem volt más választásom, hozzá kellett szoknom, most már nem zavar különösebben. A csapathangulat, a szállás és az étkezés is remek, a körülmények teljesen ideálisak. Én az ellenfeleket nem figyelem, a japánok és a mexikóiak jó lólengőivel találkoztam, hiszen velük vagyunk egy csoportban.

Kovács István, férfi vezetőedző: 

Berki Krisztián jól teljesített, a tervek szerint a selejtezőben is ezt a 7.0 kiindulójú gyakorlatot mutatja be. A válla nincs teljesen rendben, ezért az utóbbi napokban nem kapott teljes terhelést, de felkészülése jól sikerült. A kezdeti meglepettség után a csapat is felocsudott a pódiumedzésen. Eleinte voltak hibák, a végére összerázódtak, és remélem, hogy a szombati versenyre mindenki össszekapja magát, hiszen fel van készülve az egész válogatott. A tervek szerint a csapatnak a 24-be kell kerülnie. Az akklimatizálódás is sikerült, minden összeállt, úgyhogy már csak jó gyakorlatokat kell bemutatni a selejtezőben.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.