Sílövészettel ünnepelte újabb sikerét az exvilágbajnok sakkozó

sakk_Anand_sílövészet, biatlon_MNO

Az indiai exvilágbajnok, Viswanathan Anand meggyőző fölénnyel megnyerte a sakkvilágbajnok-jelöltek versenyét a szibériai Hanti-Manszijszkban, aminek köszönhetően visszavághat Magnus Carlsennek, majd ennek örömére kipróbálta a biatlont. A képek arról árulkodnak, élvezte a kalandot, s a vendéglátók elárulták, kimondottan jól áll a kezében a puska.

Hanti-Manszijszk három dologról nevezetes: az olajról, a téli sportokról (mindenekelőtt a sífutásról és a biatlonról), valamint a sakkról. A szibériai városban rendszeresen rendeznek rangos sakkversenyeket, itt küzdöttek meg egymással bő két héten át a sakkvilágbajnok-jelöltek.

A nyolc résztvevős, kétfordulós, oda-vissza vágó rendszerű viadalt Viswanathan Anand nyerte meg, pedig az exvilágbajnok nem is akart elindulni a tornán, csak az elődje, Vlagyimir Kramnyik rábeszélésére nevezett be.

Nemes gesztus, jó döntés volt. Anand három győzelemmel, veretlenül, magabiztosan végzett az élen, így novemberben visszavághat a norvég Magnus Carlsennek, aki tavaly októberben fosztotta meg a címétől.

Örömében Anand kis mókára is kapható volt. A szervezők felajánlották neki, hogy próbálja ki a biatlont. Élt e lehetőséggel, s a képek arról tanúskodnak, élvezte a kalandot. A szervezők szerint álló és fekvő testhelyzetben is kiválóan célzott, pedig általában ültében szokta levadászni az ellenfeleit…

(Forrás: mno.hu)

This entry was posted in Egyéb and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.