Simicskó István is repesztett az ergométeres Ob-n!

evez_ergo_140201_nyitókép, Kiss Balázs

  Elől a mozgássérültek versenyében győztes Kiss Balázs

Telt lelátók előtt kezdődött a hétvégén, Győrben, az Egyetemi sportcsarnokban az evezősök téli felkészülését lezáró, országos ergométeres bajnokság egész napos, monstre versenysorozata.

evez_ergo_140301_Kokqs bajnokság megnyitása

Az indulók létszámának gyors emelkedése már azt is felveti, hogy előbb-utóbb nem lehet csak két nap alatt lebonyolítani az összes futamot. A megjelenteket dr. Kokas Péter, a szövetség alelnöke és Simon Róbert Balázs, Győr városának egyik alpolgármestere köszöntötte.

evez_ergo_140301_Simon Béla, a léegjobb magyar

A „királykategóriának” számító férfi normálsúlyúak mezőnyében a győzelmet egy már visszavonult, szlovák kajakos, Anton Grassi szerezte meg. Csaknem nyolc másodpercet vert a váltott evezésben a londoni olimpián is megfordult, második Simon Bélára. Az ugyancsak rangos mezőnyöket vonzott férfi könnyűsúlyúak között a korábbi kétszeres junior világbajnok, a már 31 éves Lőrinczy Péter diadalmaskodott, hatalmas küzdelem után.

evez_ergo_140301_ Lőrinczy Péter2

A nőknél új bajnokokat avattak  Fekete Beatrix (normálsúly), illetve Bene Dorottya (könnyűsúly) személyében.

Az Egyetemi Sportcsarnokban rendezett verseny fővédnöke Simicskó István, sportért felelős államtitkár volt, aki két budapesti programja közé sikerrel beiktatott egy győri villámlátogatást is, és ott egy 500 méteres futam erejéig ő is felpattant a kiváló erőfejlesztők egyikére.  „Nem gondoltam volna, hogy ennyire komoly műszer az ergométer, amelyen személy szerint én jól éreztem magamat. A jövőben, amennyiben meghívnak és nem leszek akadályoztatva, konkrétan részt kívánok venni.” A déli órákban megérkezett Regényi Tamás, a MESZ elnöke is.

evez_ergo_140301_Simicskó az ergométeren

Az ergométeres ob-n 2000 métert húztak le a speciális gépeken a versenyzők. Az egész napos folyamatos versengést megtisztelte a világhírű evezőshajókat gyártó osztrák Schellenbacher cég tulajdonos-igazgatója, Max Schellenbacher és azonos nevű fia is.

evez_ergo_140301_Schellenbacherék Ficsorral

Max Schellenbacher úr és fia, Ficsor László szövetségi kapitány társaságában

EVEZÉS, ERGOMÉTERES OB, FÉRFIAK, NORMÁLSÚLY
1. Anton Grassi (szlovák) 5:51.7 perc, 2. Simon Béla (Tisza EE), 5:59.6, 3. Tari János (EDF Démász-Szeged) 6:01.8

KÖNNYŰSÚLY: 1. Lőrinczy Péter (Külker Evezős Klub) 6:12.4, 2. Pozsár Bence (EDF Démász-Szeged) 6:13.9, 3. Csepregi Gábor (Danubius NHE) 6:14.7

evez_ergo_140301_női Normálsúlyú győztes
NŐK, NORMÁLSÚLY: 1. Fekete Beatrix (Budapest EE) 7:04.3
2. Bácskai Dominika (Vác) 7:13.1, 3. Sztankó Zsuzsanna (Budapest EE) 7:15.4

KÖNNYŰSÚLY: 1. Bene Dorottya (Danubius NHE) 7:11.8, 2. Polivka Dóra (Danubius NHE) 7:23.7, 3. Klötzl Ildikó (Ferencvárosi EC) 7:32.3

evez_ergo_köünnyűsúlyú nők

    A női könnyűsúlyúak első három helyezettje

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.