Sir Alex Ferguson távozásával az MU-nak is vége?

Manchester United LOGOA Manchester United 2-0-ra kikapott az Olimpiakosztól a BL nyolcaddönőjében, ám sokkal elkeserítőbb lehet az angol bajnok szurkolói számára, hogy Sir Alex Fergusonnal távozott a tudatos játék is.

A Manchester United idei vergődése kedden folytatódott, David Moyes csapata nagy pofont kapott az Olimpiakosztól, de tekinthetjük úgyis, az élet egy kijózanító sallert kevert le ismét a manchesteriek arcára. Az angol bajnoki címvédő utolsó mentsvára volt a nemzetközi porond, hiszen a bajnokságban már rég kiszállt a küzdelmekből a gárda, és már az FA-kupa is véget ért a manchesteriek számára.

A Bajnokok Ligájában ráadásul könnyednek tűnő feladat várt Moyes alakulatára, elvégre az Olimpiakosz nem tűnt előzetesen sem világverőnek, ráadásul még tartalékosak is voltak a görögök. Az angol csapat azonban ezen a meccsen is csak azt bizonyította, hogy milyen rögös és fájdalmas az út, amelyet a csapatnak meg kell tenni, míg elszakad Sir Alex Fergusontól.

Az öreg skót érdemeit aztán felesleges hangoztatni, megteszik ezt az eredményei. Azt is kár újra és újra elismerni, hogy szinte biztosan bárki került volna a helyére, annak időt kellene adni ahhoz, hogy egyáltalán értékelhető legyen az általa elvégzett munka. Moyes megítélése ennek megfelelően nagyon nehéz, de az tény, hogy ettől még a türelem fogy.

Míg Ferguson hosszú éveket kapott arra, hogy csapatot építsen, ugyanerre ma Moyesnek hónapjai vannak. Ugyanakkor a United jelenlegi mesterének munkája kapcsán az feltétlenül megemlítendő, hogy ugyanazzal a kerettel dolgozik, mint elődje, aki ráadásul ebből a keretből egy viszonylag ütőképes alakulatot alakított ki.

A keddi meccsen azonban sem az új elképzeléseknek, sem a régieknek nem lehetett a nyomát látni, ráadásul a tudatosság mellett a játékosok lelkesedése is a nullához közelített, arról már nem is beszélve, hogy a csillagászati összegekért játszó világsztárok helyett a görög liga csillagai villogtak. A múlt héten szerződést hosszabbító Rooney és a Ferguson alatt csodálatosan játszó Van Persie is csak árnyéka volt önmagának, a középpálya egyenrangú ellenfele volt az Olimpiakosz középpályájának, míg a hátsó alakzatra többször volt jellemző a fejetlenség, mint a szervezettség.

Ennek a szezonnak gyakorlatilag lőttek, függetlenül attól, hogy a United továbbjut a nyolcaddöntőből, vagy sem. A kérdés csak az, hogy a lényegesen jobbhoz szokott manchesteri közönség és a klub vezetése mennyi időt szán Moyes elképzeléseinek a megvalósítására, de ha egy esetleges nyolcaddöntős kiesés után is a kispadon marad, akkor várhatóan a nyáron próbát tehet arra, hogy rendezze a sorokat.

(Forrás: SamsungSport.hu)

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.