Sírtak a váci kézis lányok

klivinyi-kinga-0608Nagy lehetőséget szalasztott el a Váci NKSE, miután a párizsi vereséggel nem jutott be a KEK elődöntőjébe, amit meg is sirattak a lányok – Gulyás István edző szerint a tízes skálán jár a nyolcas csapatának a menetelésért, játékosa, Klivinyi Kinga egyébként gyengébbnek látta ellenfelüket a korábbi körben kivert Kaproncánál. A váciak a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában értékelték a nemzetközi szereplést.

„Sírtak a lányok, megérdemeltünk volna kicsit szerencsésebb végkimenetelt, mert küzdöttek rendesen. A sorsolás előtt ezt a párizsi ellenfelet szerettük volna, most sem látom másként, csakhogy ezúttal tőlünk esett ki két fontos játékos és ezt a végjátékban nem bírtuk ki, birkóztunk, szenvedtünk. Éjszaka, utólag azon gondolkodtam, hogy a szélsőnket beljebb kellett volna hoznunk” – mondta Gulyás István vezetőedző.

A visszavágón 11 gólt szerző Klivinyi Kinga úgy vélte: „Mindent megtettünk, mégsem sikerült a továbbjutás, pedig a csapatnak még sosem adatott meg a KEK-négybe kerülés – ezt sirattuk meg. Élni kellett volna a lehetőséggel. Szerintem ez a francia csapat jóval gyengébb volt az előző körben kivert Kaproncánál, viszont a visszavágó második félidejében megleptek minket, emberfogással követtek engem végig. Ez a meccs nem otthon ment el az egygólos előnnyel”.

„Kinga hite hiányzott talán a többiekből, nem tudták őt tehermentesíteni, bepánikoltunk a végére. Abban viszont vitatkoznék Kingával, hogy a Kapronca sokkal jobb csapat lenne, a franciák védekezésben igenis komoly szintet ütnek meg. Ami minket illet, az egész KEK-menetelésünkre 7-est, 8-ast adok az egész csapatnak. Ennek a társaságnak még sokat kellene együtt játszani az előrelépéshez, a közös hét-nyolc hónap roppant kevés. A jövőről azonban még sokat nem tudunk, folynak a különböző tárgyalások” – tette hozzá a váciak trénere.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.