Skóciában csúsztatnak – szombaton kezdődik a curling Európa-bajnokság

Curling_JPSzeptember 14. és 21. között a skóciai Edinburgh ad otthon a curling vegyescsapatok Európa-bajnokságának. Hazánkat a WSC Mix csapata képviseli. A csapat tagjai: Nagy György (skip, fourth), Szekeres Ildikó (vice-skip, third), Kiss Zsolt (second) és Szentannai Ágnes (lead).

A kontinenstornán 25 ország csapata vesz részt. A két nyolccsapatos, illetve egy kilenccsapatos csoport közül a mieink a piros színű csoportba kaptak besorolást, és a következő a programjuk a csoportkörben (magyar idő szerint):

Szeptember 14. 20:30: HUN-FRA,

Szeptember 16. 11:00: HUN-CZE,

Szeptember 16. 20:00: SCO-HUN, – Mj.: Skócia a címvédő

Szeptember 17. 15:30: HUN-LAT,

Szeptember 18. 11:00: HUN-BLR,

Szeptember 18. 20:00: HUN-GER,

Szeptember 19. 11:00: POL-HUN,

Szeptember 19. 20:00: ROU-HUN

A csoportokból az első két helyen végző csapatok, illetve a legjobb “button-átlaggal” rendelkező csoport harmadik csapat jut automatikusan a negyeddöntőbe. A nyolcadik továbbjutó helyért a másik két csoport harmadik helyezett csapata játszik egymással.

A negyeddöntőkre 20-án este 20 órakor kerül sor, míg az elődöntőket 21-én 11 órai kezdettel rendezik. A döntőre és a bronzmérkőzésre szintén 21-én, 16 órakor kerül sor.

A verseny hivatalos oldala élő eredménykövetést biztosít: www.emcc2013.curlingevents.com

Szekeres Ildikó (vice-skip) így nyilatkozott a felkészülésről és az esélyekről:

“Egy szeptemberi Európa-bajnokságra mindig nehéz alaposan felkészülni, hiszen nyáron szinte minden curling pálya zárva van. Ilyenkor konditeremben vagy egyéb módon tartjuk formában magunkat. Augusztusban Rigában kezdtük a jeges felkészülést, majd itthon a kamaraerdei pályán folytattuk. Múlt hétvégén, Kitzbühelben sikerült idei szezonunk első aranyérmét egy nemzetközi tornán megszereznünk. Bízunk benne, hogy ez a lendület tovább folytatódik az Eb-mérkőzések alatt is. Csapatunkban Kiss Zsolt személyében egy világbajnok, Nagy György, illetve jómagam személyében pedig két világbajnoki ezüstérmes szerepel, így játékosállományunk erős.

Bízom benne, hogy a helyszíni edzéseken sikerülni fog mind a pályákat, mind a köveket alaposan feltérképezni, és utána magabiztosan játszani. Célunk az éremszerzés, amely remélhetőleg minél csillogóbb lesz.”

Forrás: MCSZ

This entry was posted in Hírek and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.