Spanyol világbajnok kézilabdázók a Pick Szegedben!

HANDBALL-WC2013-MEN-ESP-ALG

Garcia Robredo komoly erősítés (Fotó: Europress/AFP)

Kétéves szerződést kötött a Pick Szeged férfikézilabda-csapata a világbajnok spanyol kapussal, José Manuel Sierrával és a balátlövő García Robledo Antonio Jesusszal.

„Hosszú egyeztetések eredménye lett, hogy sikerült megállapodnunk a spanyol világbajnok, négyszeres BL-győztes kapussal, José Manuel Sierrával. Egy remek, rutinos hálóőrt sikerült megszereznünk, aki, úgy gondoljuk, komoly erőssége lesz a csapatunknak. Juan Carlos Pastor véleménye sokat jelentett, a Pick trénere jól ismeri Sierrát, aki 11 évig volt a játékosa Valladolidban. García Robledo szerződése lejárt a francia Paris Handball együttesénél. Vele és menedzserével is egyeztettünk, szimpatikus volt neki a Pick Szeged ajánlata, számára is döntő volt az a háttér, amit a klub biztosítani tud. Nem idegen helyre érkezik, hiszen játszott már Szegeden, kiemelte, hogy milyen csodálatos a Pick közönsége, ezt személyesen is megtapasztalta. Pastor mester munkásságát is ismeri, így örömmel írta alá a megállapodását” – nyilatkozta Szögi Nándor, a Pick Szeged klubmenedzsere a csapat honlapjának.

A spanyol kapus 1978. május 21-én született Spanyolországban, Andalúziában, Huelva tartományban, a 22 ezres lélekszámú Moguer nevű kisvárosban. 1986-tól 1996-ig volt az 1972-ben alapított CB Pedro Alonso Nino de Moguer kapusa. Ezután a világhírű FC Barcelona szerződtette. A katalán együttessel négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Majd Valladolidba igazolt, de egy év múlva már a Ciudad Realban védett. A 194 centiméter magas kapus ezután ismét Juan Carlos Pastor csapatát erősítette, 11 évet játszott a valladolidi csapatban.

A 2012–2013-as szezonban országot váltott, és lett az alaposan megerősödött Paris SG HB játékosa. 2013-ban világbajnoki aranyat szerzett a spanyol válogatottal, idén bronzérmes volt a dániai Eb-n, ahol 81 lövésből 33-at hárított, ez 39,3 százalékos mutató. Hazájában ötször volt bajnok, míg Franciaországban egyszer lett aranyérmes. Juan Carlos Pastorral 2009-ben megnyerte a KEK-et.

A spanyol átlövő 1984. március 6-án született a katalán Llagosta nevű településen. Első klubjában, a BM Granollersben 2003–2011-ig játszott. Ezután egy idényt szerepelt az Ademar León együttesében – a spanyol csapattal járt Szegeden is, ahol nyolc gólt lőtt –, pályára lépett a BL csoportkörében.

A leóni időszak után 2012-ben szerződött külföldre, a francia Paris Handball ajánlatát fogadta el. Az idei szezonban a Bajnokok Ligájában 32 gólt szerzett a balátlövő. A spanyol válogatottban 35 meccsen eddig 64 gólt szerzett. 2013-ban világbajnok lett, 2014-ben pedig Európa-bajnoki bronzérmes.

(Forrás: MNO.hu)

This entry was posted in Blog, Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.