Sportlövő-vb: Sidi Péter 14. légpuskában

Sidi PeterSidi Péter 14. lett férfi légpuskában, így nem jutott döntőbe, és kvótát sem szerzett a granadai olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokság hétfői nyitónapján.

A négy évvel ezelőtti vb-n ebben a számban ezüstérmes Sidi 624,8 körös eredményt ért el a 60 lövéses alapversenyben, a nyolcas döntőhöz pedig minimum 626,3 körre volt szükség.

Ebben a számban hat riói kvótát osztanak ki a vb-n, így Sidinek ezúttal nem sikerült olimpiai indulási jogot szereznie, ám Granadában még két olimpiai számban, a kisöbű szabadpuska fekvő, illetve a 3×40 lövéses összetett versenyben lesz lehetősége a javításra. Összetettben ráadásul címvédőként lép majd lőállásba.

Sidi versenye után a Kossuth Rádiónak arról beszélt, kiváló formában érkezett a vb-re, s a mostani kudarc elsősorban azon múlt, hogy egy nappal később utazott ki Granadába, mint kellett volna.
“Beestünk egy egynapos utazás után éjfélkor, és másnap hajnalban a hivatalos edzésen úgy kellett részt venni, hogy a felszerelés-kontrollt sem tudtuk előtte megcsinálni, csak délután, majd megint edzés következett. Ez nagyon sokat kivett belőlem” – mondta Sidi, aki ugyanakkor bízik benne, hogy a hátralévő két számban meg tudja szerezni az ötkarikás indulási jogot.

Puskában és pisztolyban is elég egyetlen számban kvótát szereznie egy lövőnek, mert a többiben automatikusan részt vehet a játékokon, amennyiben rendelkezik az olimpiai alapszinttel.

A vb másik két magyarja közül Veres Ádám 621,6 körrel lett 41., míg Háner Tamás 612,3-mal 93., a csapat a 17. helyen végzett.

A számot a kínai Jang Hao-zsan nyerte meg az orosz Nazar Luginyec és a fehérorosz Vitalij Bubnovics előtt.

Férfi légpuska, világbajnok:

Jang Hao-zsan (Kína) 207,9 kör
2. Nazar Luginyec (Oroszország) 206,0
3. Vitalij Bubnovics (Fehéroroszország) 184,9
…14. Sidi Péter 624,8 (az alapversenyben)
…41. Veres Ádám 621,6 (alapverseny)
…93. Háner Tamás 612,3 (alapverseny)

(MTI)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.