Sterbik Árpád: „Most ne veszprémezzünk”!

Sterbik Árpád_MOB

A BL-negyeddöntőre már szeretne visszatérni, a PSG-t, a Flensburgot és a Kielce–Löwen párharc győztesét akarja elkerülni a legjobb nyolc között. Csapatán kívül a Veszprémet és a Kielt várja biztosan a kölni négyes döntőbe – Sterbik Árpád, a Barcelona kapusa a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt minderről.

„Azt hittem, a sérülésemmel kicsit lazább lesz a programom, erre kétszer-háromszor többet dolgozom, mint azelőtt. Hétfőn egy speciális futópadon már elkezdtem a gyors gyaloglást, a súlyom 50-60 százalékával. Jövő héttől kicsit még sűrűbb lesz a program: reggel medencés foglalkozások, délután pedig komolyabb erősítő gyakorlatokat kell végeznem. A műtét jól sikerült, ha mindegy jól megy, akkor nem kell három hónapot várni a teljes gyógyulásra. Bár nem siettet senki és én sem sietek, de nagyon szeretnék már a BL-negyeddöntőre visszatérni.”

„A legjobb nyolc között a PSG-t, a Flensburgot és a Kielce–Löwen párharc győztesét szeretném elkerülni. A Kielce Dusebajevvel szerintem esélyes a Final Fourra, azt viszont nem tudom, hogy a PSG milyen formában lesz. Hogy kik juthatnak be a négyes döntőbe? A Barcelona, a Veszprém és a Kiel mindenképp ott kellene legyen. A negyedik lehet a Kielce, ha túljut a Löwenen és a negyeddöntőben nem kerül össze egyik nagycsapattal sem. A Final Fourban aztán bármi megeshet, ezt történt tavaly is – emlékezett vissza Sterbik.

„Németországban nagyon nehéz külföldi csapatnak nyerni, eddig csak egyszer sikerült, 2011-ben a Barcelonának. Én kétszer is ott voltam, egyszer a Ciudad Reallal, egyszer a Barcelonával. A hazai pálya nagyon sokat jelent, de mondok egy példát – és most ne „veszprémezzünk” – ha Budapest rendezné a Final Fourt, miért ne nyerhetné meg a kétnapos tornát a Szeged? Szerencsével, jó sorsolással, mint tavaly a Hamburg, senki sem gondolt rájuk. Hosszú a BL-szezon, fejben végig ott kell lenni, nem szabad senkit lenézni. A csoportelsőknek könnyű az első kör, de utána már bárki okozhat meglepetést, nem lehet biztosra menni” – zárta a beszélgetést a Barcelona kapusa.

(Forrás: DIGI/Reggeli Start, fotó: JochaPress)

This entry was posted in Egyéb and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.