Szabadkártyát kért a Pick Szeged

Niko MindegiaA Pick Szeged férfi kézilabdacsapata július 22-én kezdi a felkészülést, immár az új edzővel, Juan Carlos Pastorral. A kétszeres magyar bajnok részt vesz a doboji nemzetközi tornán, illetve több edzőmeccset is játszik majd.

A válogatott játékosok számára egyelőre nem kezdődött el a szabadság, a pihenés. A magyar válogatottba meghívást kapott Pick Szeged-kézilabdások (Mikler, Tatai, Zubai és Vadkerti tagja a keretnek) a héten két Európa-bajnoki selejtezős meccset is játszanak, előbb szerdán 18 órakor Lettországban, majd szombaton 19 órakor az újszegedi sportcsarnokban Szlovákia ellen.

A többiek viszont javában pihennek, a fárasztó szezon után töltődnek. Juan Carlos Pastor vezetőedző és segítője, Marko Krivokapics részt vett az elmúlt hétvégén megrendezett balatonfüredi edzői konferencián. A Pick Szeged új edzőpárosa is hazautazott Spanyolországba, csak júliusban térnek vissza új állomáshelyükre.

A Pick július 22-én (hétfő) kezdi meg a felkészülést. Nem sok időt tölt a csapat Szegeden, hiszen július 24-én Szerbiába magaslati edzőtáborba vonul. Innen augusztus 3-án tér vissza, majd augusztus 7-én Németországban, Mannheimben a Löwen ellen játszik edzőmeccset. Ezután ha minden a terv szerint alakul, akkor a szegedi közönség is láthatja a kedvenceket, Pastor mester szeretne az újszegedi sportcsarnokban is felkészülési találkozót vívni.

Augusztus 20 és 24. között immár 45. alkalommal rendezik meg Dobojban a nemzetközi tornát, amelyen hagyományosan szerepel a Pick Szeged is. Idén is így lesz, rajthoz áll a magyar csapat.

A nagy kérdés, hogy a nemzetközi szövetség elfogadja-e a Pick Szeged jelentkezését a Bajnokok Ligája selejtezőjére, megkapja-e a szabadkártyát a csapat. Ha igen, akkor szeptember 7-én és 8-án már biztos, hogy pályára lép, és csak akkor kerül fel a főtáblára, ha nyer. Információnk szerint június 22-én döntés születik, hogy melyik az a négy, amelyik várhatja a június 27-i bécsi sorsolást.

Niko Mindegía a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának egyik új szerzeménye. A 24 éves spanyol irányító a La Rioja csapatától érkezett, a szakemberek szerint a nyár egyik legnagyobb fogása a játékos szerződtetése.

– Miért éppen a Pick?
– Juan Carlos Pastor keresett meg, hogy lenne-e kedvem követni őt Magyarországra. Mivel ismertem a Pick Szeged eredményeit, tudtam, hogy egy olyan csapatban folytathatom a pályafutásomat, amelyik Európában is jegyzett, így nem volt kérdés, hogy elfogadjam az elém tett szerződést. Nagy örömmel és izgalommal igazolok új csapatomba.

– Mit vár a szegedi szerepléstől?
– A fejlődésem szempontjából is fontos volt a váltás, hogy jobb, erősebb csapatba igazoljak. Juan Carlos Pastor személye pedig garancia arra, hogy még jobb játékos váljon belőlem. Fejlődnöm kell, ehhez pedig sokat kell dolgoznom, dolgoznunk. Ismerem a keretet, néztem, figyeltem a Pick Szeged eredményeit, tudom, hogy több válogatott kézilabdás is szerepel a csapatban.

Forrás: http://www.pickhandball.hu/, Délmagyar.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.