Szalai Ádám lőtt győztes gólt

Labdarúgó Eb-selejtezők - Feröer-szigetek-MagyarországA magyar csoportban három idegenbeli győzelem született kedden. Észak-Írország Pireuszban húzta be zsinórban harmadik győzelmét, míg a románok Bogdan Stancu két találatával nyertek Finnországban.

A Feröer-szigeteken a hazaiak hatalmas lendülettel kezdték a találkozót, és csak a debütáló Dibusz Dénesnek volt köszönhető, hogy nem szerezték meg gyorsan a vezetést: a Ferencváros fiatal kapusa a harmadik percben óriási bravúrral védte Hallur Hansson lövését.

Úgy tűnt, a magyar csapatot megzavarta a feröeriek agresszív letámadása, a párharcok nagy részét a vendéglátók nyerték.  Az első nagy magyar helyzetre közel fél órát kellett várni, igaz, ez sem egy kidolgozott akció, hanem egy szöglet utáni kavarodásból alakult ki, Szalai Ádám pedig megszerezte a vezetést.

21. perc: Dzsudzsák jobb oldali szögletét követően nagy kavarodás alakult ki a kapu előtt, végül Juhász lőtte keresztbe a labdát, amelyet Szalai két méterről az üres kapuba továbbított (0-1).

 

A Hoffenheim támadója szinte napra pontosan két év után szerzett újra gólt a válogatottban, legutóbb 2012. október 16-án, a törökök ellen volt eredményes.

Nem sokkal később növelhette volna előnyét Dárdai Pál csapata, de Tőzsér Dániel lövése után a kipattanót Nikolics Nemanja közvetlen közelről a kapusba lőtte.  A magyar szövetségi kapitány érthető módon elégedetlen volt a látottakkal, különösképpen a védelem teljesítményével, ezért Nikolics személyében egy támadót beáldozva, a debütáló Fiola Attila becserélésével a hátsó alakzatot akarta megszilárdítani.

A játék képében azonban ez sem hozott áttörést, a feröeriek birtokolták többet a labdát, ugyanakkor nagy helyzetig nem jutottak el. A magyarok a vezetést tudatában semmilyen kockázatot nem vállaltak, a hazaiak támadásaiból pedig hiányzott az átütőerő, így az eredmény nem változott.

Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 3. forduló:

Feröer-szigetek – Magyarország 0-1 (0-1)
Gól: Szalai Ádám (21.)

Görögország – Észak-Írország 0-2 (0-0)
Gól: Jamie Ward (9.), Kyle Lafferty (51.)

Finnország-Románia 0-2 (0-0)
Gól: Bogdan Stancu (54., 83.)

TeleSport

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.