Szántó Imre: Fordulat sem kizárt, de az elveimből nem engedek!

Szántó Imre_JPFordulat előtt Szántó Imre és Harcsa Zoltán kapcsolata? A válasz még messze nem egyértelmű igen, de a Magyar Nemzetben pénteken megjelent írás mindenesetre legalábbis a holtpontról való elmozdulásról számol be. Ahogy az várható volt, Harcsa csepeli kitérője nem bizonyult túl sikeresnek, hiszen a fegyelmi vétség miatt elbocsátott, vitán felül tehetséges bunyós visszatáncolna és közelíteni kíván Szántó Imréhez. De vajon mit szól ehhez a fejleményhez a népszerű Öcsi bácsi?

 „Az egész ügyről nem változott a véleményem! A szövetség vezetése, konkrétan pedig dr. Csötönyi Sándor elnök jókora öngólt rúgott, amikor nem engedte, hogy megbüntessem az ittasan karambolozott versenyzőmet, Harcsa Zoltánt. Más kérdés, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalból felfüggesztette Harcsa javadalmazását, tehát ezt a lépést úgy is értékelhetem, hogy nekem adtak igazat.”

 – Csötönyi többek között azt is mondta, azért nem lehet megbüntetni Harcsát, mert „földön fekvő emberbe nem rúgunk bele”…

Harcsa Zoltán_JP „Az embereket elsősorban a zsebükön keresztül lehet megfogni. Ám, ha minden ugyanúgy meg tovább, jön a havi 300 ezer forint a számlára, akkor nincs az a szent ember, aki a történtek után bármiféle önvizsgálatot tartana! Hát még hogy beismerje a hibáját. Mivel az elnök keresztbe vert engem, attól a perctől oda lett a személyes tekintélyem. Ha akkor folytatom Zolival a munkát, onnan kezdve szinte azt csinálhatott volna, amit akar.”

 – Az elnök döntését egyértelműen rossznak tartja, ráadásul vannak itt más gondok is…

„De még mennyire! Régebben, mondjuk néhány évtizede csak a jégmamákkal volt baj, akik minden szinten hatalmas feszültségeket teremtettek pletykáikkal, intrikáikkal. Mára bővült a repertoár, hiszen jószerivel mindenki minden sportághoz ért. És természetesen egyre többen hallatják is a hangjukat, egyre többen beszólnak, zavarják az érdemi szakmai munkát, rombolják az edző-versenyző kapcsolatokat.”

 – Ön júniusban egyértelmű döntést hozott, elküldte legeredményesebb tanítványát. Ha visszaveszi Harcsát, nem tűnik majd ez egyfajta megalkuvásnak?

„Hogy ilyesmire végül is sor kerül-e majd, ezt ma még nem tudom megmondani. Az biztos, hogy előzőleg nagyon komoly szakmai kérdésekről, mint előfeltételekről kell tárgyalnom és garanciákat is kell kapnom. Csak a számomra megnyugtató hátország birtokában kerülhet szóba a közös munka folytatása. Azt ugyanis senki nem teheti meg, hogy kategorikusan kizárja a megegyezést, itt a hangsúly az egyértelmű követelmények garantálásán van. Zoli bátyját, Norbertet például már harmadszor vettem vissza, de az elveimből nem engedek.”

 – Milyennek látja a magyar ökölvívás jövőjét? Mire számíthatunk például 2016-ban?

„Abba semmiképpen nem nyugodhatunk bele, hogy egyik olimpia követi a másikat úgy, hogy nincs magyar érmes ökölvívó. Kevés, igazán tehetséges jelöltünk van, Harcsa pillanatnyilag a legtehetségesebb közülük. Mellettük elsősorban két fiataltól, Gálos Rolandtól (60 kg) és Hámori Ádámtól (81 kg) várhatunk nemzetközi szintű eredményességet, s talán még egy-két, további bunyósból is kijöhet valami. Nagyon komoly szakmai tervre és következetes munkára van szükség! Különösen most, hogy rengeteg pénz dől a magyar ökölvívásba, még a szertárosokra is jut egy-egy millió…

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.