Szegedi döntések a férfi könnyűsúlyú kétpárevezősöknél

evez140329_Matyasovszki Dániel  A négy jelölt egyike, Matyasovszki Dániel

 Komoly döntéseket is hozott az evezős válogatott kerettagok egyhetes, Szegeden lebonyolított edzőtáborozása. A jochapress.hu Ficsor László szövetségi kapitányt kérdezte az eltelt napok eseményeiről.

„A különböző egységekben szereplő kerettagok is eredményes időszakot tudhatnak maguk mögött, a tábor mind a tíz evezősnek egyaránt hasznosnak bizonyult” – summázott a kapitány. „Ami extra érdekességet adott ezeknek a napoknak, az a férfiak könnyűsúlyú kétpárevezősei között kialakult döntéskényszer volt. Négy olyan evezősünk van ugyanis, akik egyaránt alkalmasak arra, hogy a könnyűsúlyú kétpárevezősök kategóriájában a nemzetközi mezőnyben is megmérettessék magukat.

Itt egyfajta kényszerhelyzetről is van szó, hiszen az egypárevezésben világszínvonalat képviselő váci Galambos Péter hiába kiváló számában, ha ez a kategória nem szerepel az olimpia programjában.”

 – Ezek szerint a cél jelenleg az, hogy megtalálni a legeredményesebb párost, amelynek tagjai azután a nemzetközi regattákon – és elsősorban a világkupákon – minél sikeresebben szerepeljenek?

„Igen, de addig még több lépcsős hazai versengés vár a most kialakult két egységre a kijelölt tájékoztatókon. A szegedi döntést megelőzően minden, lehetséges változatban kipróbáltuk a jelölteket, akik keményen meg is mérkőztek egymással. A Galambos-Csepregi kettős célfotóval vesztett a Matyasovszki-Pozsár duóval szemben. A következő két menetben Galambos mindkétszer győztes hajóban lapátolt: előbb Pozsárral kettesben nyertek a Matyasovszki-Csepregi párral szemben, majd a Galambos-Matyasovszki duó a Csepregi-Pozsár egységnél is magabiztosan jobbnak bizonyult.”

evez140329_Csepregi, Galambos

  A hosszútávú idénynyitón Galambos Péter(jobbról) Csepregi Gábor volt a sorrend

– Ezek után nem lehetett könnyű dolga kijelölni a következő két tájékoztatón induló párokat…

„Hosszas és mindenkivel lefolytatott konzultációk eredményeként arra jutottam – és ezt is hirdettem ki -, hogy Galambos Csepregivel, Matyasovszki pedig Pozsárral párban induljon előbb a Velence tavi vetélkedőn, majd a Szeged, Maty-éri pályán esedékes nemzetközi versenyen. A két tájékoztató tapasztalatai után remélhetőleg sokkal okosabbak leszünk és nyugodt szívvel jelölhetjük meg az a párost, amelynek a világkupákon való indulásra bizalmat szavazhatunk.”

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.