Székelyudvarhely vendégeskedett Szegeden

Zubai_Ilyes

Zubai Szabolcs és Ilyés Ferenc – Fotó: Délmagyar.hu

Egy hét múlva rendezik a Pick Szeged-Metalurg Szkopje BL-selejtező párharc első mérkőzését. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy az egész idényt meghatározó összecsapás vár a Tisza-parti csapatra jövő héten szerdán. Juan Carlos Pastor együttese készül is becsülettel, a felkészülési mérkőzések szinte egymást érik, amelyek közül a legutóbbit is megnyerték Zubai Szabiék.

Tegnap az újszegedi sportcsarnokban 1200 néző előtt rendezték a Pick Szeged-Székelyudvarhely összecsapást, amely a szegediek utolsó erőfelmérője volt a Szkopje elleni BL-selejtező előtt. A találkozó talán Ilyés Ferencnek volt a legkülönlegesebb, hiszen ő nevelőegyesülete ellen lépett pályára. A szegedi közönség régi-új kedvence végül két gólt szerzett a 29-23-ra megnyert összecsapáson, melyen Ancsin Gábor villogott leginkább, ő öt találattal zárta a meccset.

A szegediek a beszámolók szerint nem brillíroztak, de így is magabiztosan nyertek, ráadásul mindenki megúszta sérülés nélkül a találkozót, ami talán a legfontosabb és legjobb hír a sorsdöntő BL-selejtező előtt. Az egyedüli hiányzó amúgy Laszica volt a Pickből, őt kisebb sérülése miatt Juan Carlos Pastor nem nevezte a meccsre, de a szerdán már bevethető lesz.

A találkozó elején támadásban nem találta a ritmust a Szeged, sokat hibázott, így szoros volt a csata. Az első játékrész végén 14-12-es Pick előnyt regisztrálhattunk, ám ez kétgólos fór a második játékrész elejére el is fogyott. A folytatásban felpörgött a szegedi csapat, az addig is remekül védő Mikler-Tatai páros teljesítményéhez felnőttek a többiek is, Parrondo góljával pedig 18-15-re megléptek a hazaiak, majd Ancsin vezetésével lendületben is maradtak. Egészen addig, amíg nem jöttek újra a hibák, ám mindezek ellenére is hat góllal verte ellenfelét a Tisza-parti csapat, igaz a Szkopje ellen magabiztosabb, összeszedettebb produkciót kell nyújtania Juan Carlos Pastor együttesének.

Felkészülési kézilabda-mérkőzés

Pick Szeged-Székelyudvarhely 29-23 (14-12)
Gól: Ancsin 5, Sulc 5, Parrondo 4, Larholm 3, Vranjes 3, Balogh 2, Ilyés 2, Kekezovics 2, Mindegía 2(1), Vadkerti 1, ill. Irimescu 6, Lazo 4(1), Komporály 3, Campan 2, Mihalcea 2, Ferenczi 2, Onyeyekwe 1, Kuzmanovszki 1, Feuchtmann 1, Vladut 1.

Forrás: MOL Csapat

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.