Szekeres Tamás Gyárfás Tamásnak „dögunalom” ügyben

póló_Szekeres Tamás dr.

Törzsolvasóim egyike – mellesleg személyesen is ismerjük egymást – dr. Szekeres Tamás, aki él-hal a vízilabdázásért. Természetesnek mondható, hogy Gyárfás Tamás amerikai tapasztalatairól adott beszámolója őt is „megmozgatta”. Alább változtatás nélkül közzé tesszük megszívlelendő gondolatait, amelyeket személyesen Gyárfás Tamáshoz intézett.

„Amiben egyetértünk: valamit tenni kell, mert szeretett sportágunkat lefogják venni az olimpia versenyprogramjáról.Kétség nem férhet hozzá,hogy a kosárlabda és a jégkorong gyorsabb és látványosabb játék, de a víz, mint cseppfolyós közeg, egyikben sem pályatartozék. Ami az üzletet, látványt, szórakozást, mint összetett élményt jelenti, közös nevezőn vagyunk: nehéz versenyezni vele, de meg kell próbálni. Igaz,hogy a LEN és a FINA évek óta töri magát a szabályok módosításában, ezáltal a játék élvezhetőbbé tételében, de nem sok sikerrel. Megismétlem a számomra legkevésbé prominens, évtizedes vezetők,  Lonzi és Marculescu urak, nem szakadnak ebbe bele, s ahogy említetted,van ami még rosszabb, nem követhető lett.

Javaslataim:Játékidő 4 x 6 perc. A 2 m-es szabály eltörlése. A játék felület bármely pontján elkövetett, durva szabálytalanság azonnal kiálítással jár, időtartama 20 másodperc. A támadást vezető csapat ellen elkövetett védekező térféli fault, automatikusan ötméteressel büntetendő. A pálya méretét rövidíteném, 28 méterben állapítanám meg.A csapatok 1 kapus és 5 mezőnyjátékossal kezdenének. Nemzetközi és a hazai szakszövetségek által elfogadott és garantált egységes játékvezetői felfogás. Nincsen én olvasatom, te olvasatod, játék van és a játék-góllövés támogatása.A vízilabdát ismét nyáron kell játszani és versenyeit lebonyolítani.A moderátor szakember bevonása a szabálymagyarázattal veszélyeket is hordoz,ha a vízalatti történéseket is kommentálja, ahol 70 %-ban eldől egy mérkőzés. Lehet hogy a nézők egy dupla whisky mellett is hazarohannak.

Végezetűl, te sokat utazol, ott vagy a nemzetközi nyüzsgésben, van már súlyod, üzletember vagy, mindezt kamatoztasd a vízilabdáért is. Kemény Dénes, Benedek Tibor, a szövetség, s több tucat régi játékos és edző 1000 % hogy partner ebben. Hozz össze egy kötetlen kerekasztalt, természetesen jó szándékú újságírókkal együtt, hátha születik egy magyaros és funkcionáló javaslat. Ennyit röviden, sportbaráti üdvözlettel: Szekeres Tamás”

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.